• DOLAR 32.551
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2428.287
  • ...
Fatura mağduru çiftçiler için son başvuru
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ANKARA - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, bazı çiftçilerin, üretimde bulundukları halde kendi bilgileri dışında geçmişte ortaya çıkan gerçeğe aykırı makbuz, sahte fatura ve diğer belgelerden dolayı, bazı çiftçilerin ise belge eksikliği nedeniyle tarımsal destekleme prim ödemelerinden yararlandırılmadığını veya bu ödemelerden yararlananların destekleme tutarlarını geri ödemek zorunda kaldığını bildirdi.


Bayraktar yaptığı açıklamada, inceleme ve soruşturması bulunmayan fakat mevzuat uyarınca destekleme ödemesi alamayan ve destekleme ödemelerinden yararlanıp bu ödemeleri sonradan yine mevzuat uyarınca iade eden ve eksik belgeyle destekleme ödemesine başvuran çiftçiler ise son başvuru tarihinin 1 Kasım 2013'de sona ereceğini belirtti.


Bayraktar, "Gerçek üretimde bulunan, bazı firmalardan aldıkları satış belgeleri yapılan incelemeler neticesinde uygun görülmeyen fakat bu durumdan bilgileri olmayan ve mağdur olan çiftçilerimiz için TZOB olarak girişimlerde bulunduk. Bunun sonucu, bu çiftçilerimizin gerçekten üretimde bulunup bulunmadıklarını tespit ederek, mağduriyetlerin giderilmesi yönünde, çiftçilerin destekleme ödemelerinden yararlandırılmalarını sağlamak üzere, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın görevlendirilmesini düzenleyen ve kamuoyunda torba yasa olarak bilinen 6495 sayılı kanun, 2 Ağustos 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kanunla, 5488 sayılı Tarım Kanunu'na eklenen geçici 3. madde uyarınca, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle devam eden her türlü incelemeler veya idari ve adli soruşturmalar sonuçlanıncaya kadar prim destekleme ödemelerine yasak konulan çiftçilerimizin, 1 Ekim 2013 Salı günü mesai saati bitimine kadar, Çiftçi Kayıt Sistemi kaydının yapıldığı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl ve İlçe müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir." dedi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir