• DOLAR 32.597
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2498.61
  • ...
Refah sınır kapısı üç günlüğüne açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Mısır yönetiminin 8 gündür kapalı tuttuğu Refah Sınır Kapısı`nı 3 gün için açtığı bildirildi.

Gazze`deki Filistin Sınırlar İdaresi`nden yapılan yazılı açıklamada, Mısır makamlarından Refah Sınır Kapısı`nın bu sabahtan başlamak üzere cumartesi, pazar ve pazartesi günleri öğrenciler ve insani durumlar için 3 gün süreyle açık kalacağı şeklinde bir tebliğin kendilerine ulaştığı belirtildi.

Öte yandan Gazze`deki Filistin Hükümeti Sınır Kapıları Müdürü Mahir Ebu Subhe, " Gazze`den ayrılan ilk otobüs Mısır tarafındaki bilgisayar sisteminde oluşan teknik arıza nedeniyle iki saate yakın bir beklemenin ardından içindeki 50 yolcusuyla birlikte Refah Sınır Kapısı`nı geçerek Mısır`a ulaştı" dedi.

Suhbe, bugün sınırdan geçen Filistinlilerin çoğunu 18-19 Eylül tarihlerinde Mısır yönetimi tarafından sınırdan çevrilen öğrenciler ile hastaların ve yabancıların oluşturduğunu kaydetti.

İsrail`in 2006 yılında başlattığı ambargo ile Gazze`nin dünya ile tek bağlantı noktası haline gelen Refah Sınır Kapısı, Mısır makamları tarafından, 3 Temmuz`daki askeri darbeden sonra Sina`nın kuzeyindeki güvenlik sorunları gerekçe gösterilerek sık sık kapatılıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir