• DOLAR 32.382
  • EURO 35.077
  • ALTIN 2326.17
  • ...
Filistin`de üçüncü intifada çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Filistin`de 28 Eylül 2000`de başlayan intifadanın bugün 13`üncü yıldönümü. 1987 yılında başlayan ve gittikçe zayıflayan ilk intifadanın ardından Filistinli gençlerin başlattığı ikinci intifadanın yıldönümünde üçüncü intifada için çağrılar yapıldı.

Sabra ve Şatilla kasabı Ariel Şaron`un üç binden fazla asker ve polisin himayesinde Mescidi Aksa`yı basıp kirletmesi üzerine Batı Yaka ve Gazze halkının başlattığı halk ayaklanması çok geçmeden silahlı direnişe dönüşmüştü.

İkinci intifadanın yıldönümünü andığımız bugünlerde Filistin`in şartları, birinci intifadanın başladığı 1987 ve ikinci intifadanın başladığı 2000 tarihlerindeki durumdan pek farklı değil. İşgal rejimi liderlerinin Mescidi Aksa`yı bölmek için Yahudi yerleşimcileri Mescidi Aksa`ya baskın düzenlemeye teşvik etmeleri, Kudüs ve Mescidi Aksa`nın maruz kaldığı saldırılar, işgal ordusuyla Yahudi yerleşimcilerin sürekli Filistin halkına saldırmaları, mal ve canlarına zarar vermeleri, Yahudi yerleşim birimlerinin sürekli artması ve düşmanla başlatılan müzakerelere rağmen siyasi ufkun oldukça belirsiz olması nedeniyle Filistin halkı büyük bir baskı altında.
İkinci intifadanın yıldönümünde Filistin halkına çağrıda bulunan Filistin İntifada Koalisyonu bugünü üçüncü intifadanın başlangıç tarihi olarak ilan etti.

Bugün başlatacakları intifadanın Filistin`deki bütün kesimler tarafından desteklendiğini, seslerini duyurmak için Batı Yaka,Gazze ve Kudüs`te harekete geçeceklerini ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir