• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Almanya`da Patlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya’nın Rheinland-Pfalz eyaletinin Harthausen bölgesindeki bir gaz firmasına ait tesiste çıkan yangının gaz tanklarına sıçraması nedeniyle çevredeki evlerde oturan yaklaşık 3 bin kişinin tahliye edildiği bildirildi.

Ludwigshafen polisi tarafından yapılan açıklamada, söz konusu bölgede bir kamyonun henüz belirlenemeyen bir nedenle alev aldığı, yangının daha sonra gaz tanklarına sıçradığı ifade edildi.

Açıklamada, itfaiye ekiplerinin yangını söndürmeye çalıştığı sırada patlamaların olduğu ve 1’i ağır 16 itfaiye erinin yaralandığı kaydedildi.

Patlamalar nedeniyle çevredeki bazı binaların zarar gördüğü ifade edilirken, patlama sesinin 30 kilometre uzakta bulunan Ludwigshafen ve Mannheim kentlerinden duyulduğu belirtildi.

Tesiste patlamaların devam edebileceği vurgulanan açıklamada, tesisin 1 kilometre çevresindeki evlerde oturan yaklaşık 3 bin kişinin tahliye edildiği ifade edildi.

Yakınlarının veya akrabalarının yanına gidemeyen kişilerin ise Dudenhofen kasabasındaki bir spor salonuna yerleştirildiği kaydedildi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir