• DOLAR 32.542
  • EURO 34.894
  • ALTIN 2422.072
  • ...
İsviçre`de `Yetimlerle Dayanışma` etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Avrupa Yetim-Der`in fakir, yetim ve muhtaçlar yararına, İsviçre`nin Basel şehri yakınlarındaki Grellingen Onur Düğün Salonu`nda düzenlediği Yetimlerle Dayanışma Etkinliği`nin ilki, dün akşam saat 19.30`da gerçekleşti.

Özlem Ajans sanatçılarından Bilal ve Selami Güneş`in seslendirdikleri ilahi, ezgi ve marşlar katılımcılar için unutulmayacak bir ziyafet oldu.

Avrupa Âlimler Birliği Üyesi Süleyman İlhan`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Rehber TV`nin Umut Kapısı Programı`nın yapımcısı Abdulvahap Kaplan bir konuşma yaptı.

Selamlamanın ardından konuşmasına Mücadele Süresi 22. Ayet-i kerimesini okuyarak başlayan Kaplan, "Rehber TV`de Umut Kapısı olarak Eylül 2012`den bu yana 103 program yayımlandık. Umut Kervanı Platformu`na üye 65 kuruluşun yetim, fakir ve ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımları ekranlara taşımaya çalıştık." dedi.

Avrupa Yetim-Der daha önemli projelere imza atacak
Türkiye`de hayırlı faaliyetlerde bulunan sivil toplum kuruluşlarının benzerlerinin Avrupa`da da olmasından oldukça memnuniyet duyduklarını belirten Kaplan, Umut Kapısı Programlarını ekrana taşıdıkları zamanlarda Avrupa`dan da kendilerine ulaşarak yardımda bulunmak isteyenlerin olduğunu ve çoğunlukla bunun Avrupa Yetim-Der aracılığıyla gerçekleştiğinin altını çizdi.

Kaplan, "103 programın tamamında ne zaman bir yetim aile gördüysek ne zaman mağdur bir ailenin mağduriyetini ekrana taşıdıysak Avrupa`dan da yardımda bulunan ailelere ve hayırseverlere şahit olduk. Avrupa Yetim-Der`in yaptığı hayırlı çalışmalar, yakından takip edilmelidir. Zira büyük projelere imza atan Avrupa Yetim-Der, dünyanın birçok yerinde özellikle de, Mısır, Kenya, Somali, Etiyopya, Arakan ve Türkiye`de ciddi yardım faaliyetlerinde bulunmaktadır. İnanıyorum ki, Avrupa Yetim-Der, yakın zamanda çok daha büyük kitlelere ulaşacaktır." dedi.

"Yetim, fakir ve mağdurlara sahip çıkılmalı"
Avrupa Yetim-Der Genel Başkanı Murat Korkut ise, Allah Resulü`nün hayatından yetim ve çocuklarla ilgili anekdotlar sunarak kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Yetimlere sahip çıkmanın, kardeş aile edinmenin ve öksüzleri sevindirmenin Allah`ın emri ve Resulullah`ın sünneti olduğunu dile getiren Korkut, Avrupa Yetim-Der`in Nisan 2012`den beri yaptığı faaliyetler hakkında kısa bir sunum gerçekleştirdi.

Sunum esnasında salondakilerin duygulu anlar yaşadıkları dikkatlerden kaçmazken, 1,5 yıllık faaliyet süreci olmasına rağmen Avrupa Yetim-Der`in Türkiye`de düzenli olarak aylık 90 aile`nin ihtiyaçlarını karşıladığı da belirtti.

Kaset ve klip çalışması yapılmamış eserlerde okundu
Yapılan konuşmaların ardından Özlem Ajans sanatçılarından Bilal ve Selami Güneş Türkçe, Kürtçe ve Zazaca dillerinde birbiriden güzel eserler seslendirdiler.

Selami Güneş, Avrupa Yetim-Der için özel bir beste hazırladıklarını belirterek hazırladığı eseri seslendirdi.

İlahi sanatçısı Bilal`ın, yakında piyasaya sürülecek olan "Helbesta Azadi" albümünün yanı sıra henüz kaset ve klip çalışması yapılmamış yeni eserleri de okuması büyük ilgiyle karşılandı. (Hamza Korkut/Muhammed Arslan-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir