• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
Hizbullah`tan Suriye Yalanlaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lübnan`daki Hizbullah örgütü, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad rejimine karşı düzenlenen gösterilerin bastırılmasında Suriye`ye yardım ettiği iddiasını yalanladı.



Hizbullah yaptığı yazılı açıklamada, Suriye muhalefetinden bazı kişilerin bu suçlamalarını reddettiğini ve bu iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

Suçlamaların siyasi amaçla yapıldığını ve Suriye`nin içişlerine karışılması için Batıya yardım etmeyi hedeflediğini savunan Hizbullah, Suriye halkının refahı ve ilerlemesi için reform ve istikrarı desteklediklerini ifade etti.

İsrail Askeri İstihbarat Başkanı Tümgeneral Aviv Kohavi, İran ile Lübnan`daki Şii Hizbullah örgütünün, Esad rejimine karşı düzenlenen gösterilerin bastırılmasında Suriye`ye aktif olarak yardım ettiklerini öne sürmüştü.

Kohavi, İsrail parlamentosunun (Knesset) Dışişleri ve Savunma Komisyonu üyelerine verdiği brifingde, İran ile Hizbullah örgütünün, gösterilerin dağıtılmasına yardımcı olmak amacıyla hem istihbarat hem de teknik yardım ve malzeme sağladıklarını da iddia etmişti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir