• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Umut-Der 2 Bin 500 Aileye Yardıma Hazırlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yaptığı yardım çalışmalarıyla Batman`da ismini duyuran Umut-Der, Ramazan ayında 2 bin 500 aileye gıda ve elbise yardımında bulunmaya hazırlanıyor. Yaklaşık bir hafta öncesinde tespit çalışmalarını neticelendirdiklerini söyleyen Umut-Der Genel Başkan Yardımcısı Masum Ayyıldız, 2000-2500 aileye bu Ramazan ayında gıda veya giyim yardımında bulunmayı hedeflediklerini söyledi.

Ayyıldız, "Geçen yıllarda farklı olarak bu yıl Ramazan`a bir gün kala veya Ramazanın birinci günü tespit ettiğimiz ailelere yardımda bulunacağız. En az bir ay kendilerine yetecek şekilde gıda paketi hazırlıyoruz." dedi.

"Binleri Aşan Yardıma Muhtaç Aileler Beklenti İçerisinde"
Umut-Der`in Batmanda tanınmış bir yardım derneği olduğunu söyleyen Ayyıldız, Batmanlı iş adamları ve hayırseverlerden bu konuda kendilerine yardımcı olmalarını ve destek vermelerini istedi. Ayyıldız, "Bu konuda kesintisiz aralıksız yardımlarını sürdürüyor. Bu faaliyetler neticesinde sayısal olarak binleri aşan yardıma muhtaç aileler beklenti içerisine giriyor. Umut-Der olarak tek başına bunun altından kalkmamız mümkün değildir." İfadelerini kullandı.

"Hayırseverlerin Destekleriyle Daha Çok Aileye Ulaşılacak"
Her bir paketi 50 TL değerinde hazırladıklarını ifade eden Ayyıldız, " `Bu gıda paketlerinde benim de katkım olsun` diyen her vatandaş bu konuda gıda paketlerimize destek vererekten bize yardımcı olabilir. Onların destekleriyle daha çok aileye ulaşabileceğimizi tahmin edebiliyoruz. Şu an gördüğünüz gibi 2000-2500 gıda paketi hazırlığı yapıyoruz. İki haftadır hummalı bir şekilde çalışıyoruz. Allah nasip ederse paketlemeler Cuma veya Cumartesi bitecek." dedi.

"Gıda paketlerini hayırseverler isterlerse kendi elleriyle, isteseler de Umut-Der Gıda Bankası aracılığıyla fakirlere ulaştırabilirler" diyen Ayyıldız, "Gıda paketinde katkıları olacak olan hayırseverler isteseler kendi gıda paketlerini dağıtabilirler. Kendileri gidemiyor ise gıda paketlerini kime göndermek istiyorlarsa adreslerini bize versinler biz dağıtırız." Şeklinde konuştu.

"Ramazan Ayı İnfak Ayıdır"
50 TL civarında olan gıda paketlerin bulgur, pirinç, çay, hurma, mercimek gibi temel gıda maddelerinden oluştuğunu söyleyen Ayyıldız, gıda paketlerinin her birinin bir aileye yetecek kadar olduğunu ifade etti. İmkânlar elverirse Ramazan ayında iftar yemekleri konusunda da çalışmalarının olacağını ve Ramazan ayının infak ayı olduğunu söyleyen Ayyıldız, "Ramazan ayı muhtaçların yardım beklediği bir aydır. Bundan dolayı halkın arasında infakı yaygınlaştırma ile ilgili bir çalışmamız oluyor. Hayırsever iş adamlarına birer zarf gönderdik. Bu zarflarımızın değerlendirilmesini istiyoruz. O zarflarla ilgili gelebilecek yardımlarla fakir ve kimsesiz insanlara daha fazla ulaşılacaktır. İş adamları ve hayırsever vatandaşlara dağıttığımız bu zarflarımızın da değerlendirilmelerini istiyoruz." İfadelerini kullandı

M. Salih Özcan - İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir