• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Libya Bölünmenin Eşiğinde`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Libya`da muhalifler Tunus sınırındaki stratejik "Ghezaia" kasabasını ele geçirmek için saldırılarını yoğunlaştırdı. Ülkede, muhalif güçler ve Kaddafi`ye bağlı birlikler arasında çatışmalar devam ederken, NATO operasyonlarından da istenen sonucun alınmaması üzerine Batı medyasında Libya`nın bölünmeye doğru gittiği yorumları yapıldı.

`NATO OPERASYONLARI BAŞARISIZ`

İngiliz Daily Telegraph Gazetesi`nde yer alan haberde, aylardır çatışmalara sahne olan Libya`nın parçalanmaya doğru gittiği yorumu yapıldı.

Gazete, NATO operasyonlarından aylardır bir sonuç alınamadığı belirtirken, isyancıların ilerleme gösteremediğine de dikkat çekti. Ramazan ayının başlamasıyla çatışmaların azalması beklenirken, ülkedeki açmazın sonbahara kadar uzayabileceği belirtildi.

`İNGİLTERE KADDAFİ İLE BAĞLARINI KOPARDI`

Libya`da belirsizlik sürürken, İngiltere, Muammer Kaddafi`yle bağlarını kopardı ve isyancılardan oluşan Ulusal Geçiş Konseyi`ni meşru hükümet olarak kabul etme kararı aldı.

İngiltere`nin Libya`daki muhaliflerden oluşan konseyi meşru hükümet olarak tanımasıyla ilgili de, bu kararla birlikte NATO ittifakının kaçınmaya çalıştığı ülkenin fiili bölünüşünün başlangıcı olduğu yorumları yapıldı. İngiltere ve Fransa`nın "Kaddafi Libya`da kalabilir" sinyalinin de bu çevrevede değerlendirilebileceğine dikkat çekildi.

Daily Telegraph, temas grubunun uzun vadeli stratejisini gözden geçirirken, bölünmüş bir Libya`yla muhatap olmaktan başka seçeneği kalmayacağını yazdı.

Ajanslar


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir