• DOLAR 32.602
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2495.037
  • ...
Gazze Sınırındaki Gösterilere İşgal Polisi Müdahalesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE - İşgal polisinin, Gazze sınırında İkinci İntifada`nın 13`üncü yılı nedeniyle düzenlenen gösterilere göz yaşartıcı gazla müdahale etmesi sonucu, aralarında AA muhabirlerinin de bulunduğu 20 kişi yaralandı.

Gazze`nin doğu sınırındaki Nahal Uz askeri noktasında bulunan işgal askerlerinin, lastik yakıp taş atan Filistinli göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gazla müdahale etmesi sonucu, aralarında AA kameramanı Bilal Salim, foto muhabiri Mustafa Hassune ile muhabir Muhammed Macid`in de bulunduğu 8`i gazeteci 20 kişi yaralandı.

İşgal askerkeri cuma namazından sonra düzenlenebilecek muhtemel gösteriler nedeniyle bu sabah Gazze`nin doğu ve kuzey sınırına takviye birlik göndermişti.

İntifada Gençler Koalisyonu tarafından yapılan açıklamada, "Yahudi yerleşimcilerin polis nezaretinde Mescid-i Aksa`ya girmek suretiyle yaptığı ihlalleri" protesto amacıyla cuma namazından sonra Filistin genelinde, Aksa`yı korumak için düzenlenecek "Aksa Cuması" gösterilerine katılım ve "Üçüncü İntifada" çağrısında bulunulmuştu.

İkinci İntifada, eski işgal Başbakanı Ariel Şaron`un 28 Eylül 2000 tarihinde çok sayıda işgal askerinin korumasında Mescid-i Aksa`ya girmesi üzerine başlamış ve 5 yıl sürmüştü. Filistin Sağlık Bakanlığı`nın 2006 yılı istatistik verilerine göre 5 yıl zarfında 4 bin 412 Filistinli hayatını kaybetmiş, 48 bin 322 kişi yaralanmıştı.


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir