• DOLAR 32.57
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2427.2
  • ...
Bitlis TSO Başkanı OSB toplantısını terk etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis Valiliği tarafından Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen Bitlis Organize Sanayi Bölgesi bilgilendirme toplantısının hukuka aykırı olduğunu iddia eden Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)Yönetim Kurulu Başkanı Davut Tezcan toplantıyı terk etti.

Toplantı saat 09.00'da Bitlis Valisi Veysel Yurdakul Başkanlığında valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Vali Yurdakul yaptı. Yurdakul, 12 yıldan beridir yer tespiti yapılamayan OSB'de son bir yıl içersinde çok mesafe kat ettiklerini söyledi.

Bitlis'te şuan 15 bin işsiz genç var
Yurdakul, konuşmasında şunları söyledi: "Bitlis diğer 80 vilayete benzemiyor. Yerin altı ve üstü ile birlikte çok özel bir konumdadır. Organize Sanayi Bölgesinin yer tespiti için 12 yıldır uğraşılıyor. 12 yıl bekledikten sonra 1 yıl içerisinde bu noktaya gelmemiz çok güzel bir başarıdır. Ama toplamda geç kalındığını da ifade etmek isterim. Burada bir suçlu aramak birilerini suçlamak derdinde değilim. Bitlis'in diğer illerden farkı ortak aklı ve uyumu çok iyi gerçekleştiren bir vilayet olmasıdır.

Organize sanayi bölgesinde geldiğimiz nokta çok umut vericidir. Özellikle TSO Başkanımız Davut Tezcan bu süreci çok iyi takip etti. Kendi iş yeri gibi çok destek sağladı. Bitlis'te Şu an elimizde 15 bin işsiz görünüyor. Bizim hedefimiz yaptığımız projelerle 5 yıl içerisinde en az 7 bin gencimizi istihdam etmektir. Şu an organize sanayimizin alt yapısını tamamladık. Tahsis talepleri yağmur gibi geliyor.
Kredilerde bedelli ya da kısmen bedelsiz tahsis imkanı getirildi

Geçtiğimiz günlerde sevindirici bir haber aldık. Bizim aldığımız kredilerde bedelli ya da kısmen bedelsiz tahsis imkanı getirildi. 6'ıncı bölgeye bu şekilde bir katkıda bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Bizleri büyük bir sıkıntıdan kurtardılar. Bizim bugün organize sanayi bölgesi için bütçemizi oluşturmak zorundayız. Çünkü çok miktarda ortak giderimiz olacaktır."

Vali Yurdakul'un açıklamalarının ardından toplantının ikinci bölümü basına kapalı yapıldı. Kısa bir süre sonra Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkan ve Üyeleri toplantının hukuk yasalarına aykırı bir şekilde devam ettiği iddiası ile toplantıyı terk etti.

Yapılan toplantı hukuk yasalarına aykırıdır
Toplantı çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan D Tezcan, müteşebbis heyeti toplantısında kararnamesi olmayan bir müdürün sunum yapması ve heyette üyeliği bulunmayan Vali Yardımcısının toplantıda söz alıp konuşmasının hukuka aykırı olduğunu iddia ederek toplantıyı terk ettiklerini söyledi.

Tezcan açıklamasında şunlara yer verdi: "Müteşebbis toplantısına arkadaşlarımız ve işverenlerimiz ile birlikte katıldık. Sayın Valimiz toplantıda farklı konular hakkında Bitlis'in geleceği ile ilgili konuşmalar yaptı. Konuşmalar bitince ve Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bir şeyler konuşmayınca biz dinledik. Konuşması bittikten sonra basına kapalı bir şekilde toplantı devam etti.

Gayri resmi olan müdüre bir kurum teslim edilemez
Toplantıda yasal olmayan bir müdür tanıtım ve sunum yapıyor. Daha müdürlüğü kesinleşmeden ve bakanlığa yazısı bile gitmemişken evrakların ve dokümanların tanıtımını yapıyor.

Bende toplantı sırasında bunları yasal olmadığını ifade ettim. Burada karar alınır, karar bakanlığa gönderilir. Onay çıkarsa arkadaşımız müdür olarak görevine başlar. Ancak daha görevi olmadan gayri resmi bir kurumu teslim etmenin ne kadar doğru olduğu sordum.

Bunu dile getirdiğim zaman Müteşebbis Heyeti Yönetim Kurulunda olmayan Bitlis Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz toplantıya müdahale etti. Siz müteşebbis heyeti üyesi değilsiniz. Siz bu işlere ne diye müdahale ediyorsunuz? Sorunlarını kendisine sorduğum anda müdahale ederim ve oylamaya gidin cevabını aldık. Bizler de toplantıda tatsız olaylara mahal vermemek adına ve toplantının etik olmadığını düşündüğümüz için Organize Sanayi İl Müdürünün yasal olmadığı toplantıyı terk ettik" diye konuştu.

Bitlis'teki siyasiler bizleri engellemeye çalışıyor
Toplantıya yönetim kurulunda olmayan şahısların katılmasını etik bulmadıklarını belirten Tezcan, sözlerini şöyle sürdürdü: " Bu şahıslar toplantıya müdahale ederlerse ve bizler görüşlerimizi ortaya koyamazsak toplantıda bulunmamızın anlamı yoktu. Biz organize Sanayi bölgesi için 12 yıldır mücadele veriyoruz. 12 yıldır buranın yer tahsisi yapılmıştır. Bütün alt yapı sorunları giderilmiştir. En sonda giden vali arsayı elimizden alabilmek için Bakanlığa yazılar yazdı. Arazi kamulaştırıldı ve yer seçimi bakanlık tarafından yapıldı. Ancak orayı elimizden almak için bizlerle mücadele ettiler. Sayın Başbakanımız ve bakanlarımız bu konunun ciddiyetindeler. Ama buradaki siyasiler bizleri engellemeye çalışıyor. Birileri bizlere engel olmaya çalışıyor." (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir