• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Suudi ve Kuveyt`in baskısı konferansı iptal ettirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- İstanbul`da yapılması planlanan "Mısır Devrimi ve Ümmetin Geleceği" konulu konferans iptal edildi. Uluslararası çapta büyük yankı uyandıracak olan konferansın iptal edilmesinin arkasında ise Suudi Arabistan ve Kuveyt yönetiminin olduğu iddia edildi.

Edindiğimiz bilgilere göre Mısır`da cunta yönetimine ilk günden bugüne büyük destek sunan Suudi ve Kuveyt`in yapılacak olan programı, yönetimlerine muhalif hareket eden kesimlerin düzenleyeceği gerekçesiyle Türkiye`ye iptal ettirdiği iddia edildi. Ancak katılımcıların Mısır, Suudi Arabistan, Kuveyt, Filistin, Sudan, Libya ve Türkiye`den olacağı geniş çaplı konferansta, Mısır`da yapılan darbe konuşulacak ve ümmetin içinde bulunduğu bölünmüşlüğün ortadan kalkması için çareler, öneriler sunulacaktı.

Bilindiği üzere konferans, kamuoyuna basın üzerinden günler öncesinden duyurulmuş ve etkinliğe katılacak misafirler de program öncesi Türkiye`ye gelmiş bulunmaktaydı.
Konferansa katılacak akademisyenler, ülkelerinde özellikle İhvan ve benzeri hareketlerin faaliyetlerine kısıtlamalar getiren ve muhalif görüşlere özgürlük hakkı tanımayan Suudi ve Kuveyt yönetimlerinin ülke dışında olan bir etkinliğe bu şekilde bir müdahalesini despotluk olarak yorumladı.

Aynı akademisyenler, Türkiyeli yetkililerin de Suudi ve Kuveyt`le olan karşılıklı ilişkilerinin zedelenmemesi uğruna etkinliğin iptali yönünde tavır sergilemesini kabul edilemez olarak değerlendirdi. (Enes Durmaz/ İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir