• DOLAR 32.549
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.423
  • ...
Ağrı'da TKDK Projeleri'nin temelleri atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Biri 100 diğeri 120 sağmal inek kapasiteli iki proje, süt üreten tarımsal işletmelerin desteklenmesi kapsamında uygulanıyor. Özel bir firmaya ait 100 başlık modernizasyon projesi kapsamında ahır yapımı ve ilgili makine ekipman alımının yanı sıra, işletme için gerekli olan yem deposu ve idari bina gibi yapıların yapımı da desteklenecek.

 

Toplam uygun yatırım tutarı yaklaşık bir milyon 650 bin lira olan projenin yüzde 60'ı karşılıksız hibe olarak TKDK tarafından destekleniyor. Yine başak bir özel firmaya ait 120 başlık diğer projenin ise toplam uygun yatırım tutarı yaklaşık bir milyon 750 bin lira ve yüzde 65'i karşılıksız hibe olarak desteklenecek. Ayrıca TKDK'nin desteklediği projelerde faydalanıcılar proje ile ilgili destek kapsamındaki yatırım harcamalarında KDV ödemiyorlar.

 

TKDK Ağrı İl Koordinatörlüğü tarafından yapılan açıklamada, 11. proje başvuru dönemi ile ilgili hazırlık çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiği, hayvancılık, arıcılık, kırsal turizm, et-süt işleme ve kültür balıkçılığı gibi alanlarda yeni proje başvurularının kabul edileceği ve faydalanmak isteyenlerin, projelerini hazırlayıp, 30 Eylül - 31 Ekim 2013 tarihleri arasında kuruma başvurmaları gerektiği belirtildi. (M. Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir