• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Ağrılılar ultrason çekmek için 4 ay bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Cihaz ve eleman yetersizliğinden dolayı Ağrılılar bir ultrason çekimi için 4 ay beklemek zorunda kalıyorlar.


Böbreklerinden dolayı sancı çeken kızını Ağrı Devlet Hastanesi Üroloji bölümüne götüren Nedim Dursun, doktorun kendilerini ultrasona gönderdiğini, ancak 5 Aralık gününe randevu verildiğini söyledi.


Kızının acı çektiğini söyleyen Nedim Dursun, bu duruma müdahale edilmesi gerektiğini ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü, "Kızımın böbreklerinden rahatsızlığı üzerine Üroloji Bölümü doktoruna gittik. Doktor yaptığı muayene sonucu kızımın böbrek ultrasonunun çekilmesini istedi. Ultrason çekimi için hastane görevlisi bize 5 Aralık gününe yani 4 ay sonraya randevu verdi. Kızım sancısından dolayı rahatsız olduğunu, bu sancı ile 4 ay nasıl bekleyeceğini söylememe rağmen görevli kendisinin yapabileceği bir şeyinin olmadığını söyledi."


Ultrason sonucu olmadan doktorun müdahale edemediğini belirten Baba Dursun, "Benim kızım 4 ay boyunca bu sancıları mı çekecek? Küçük bir il olan Ağrı'nın o kadar yoğun olduğuna da inanmıyorum. Bu kadar süre neden benim kızım bekleyecek ki. Bu büyük bir sıkıntıdır. Bu sıkıntı bir an önce giderilmelidir. Zaten bu cihaz o kadar külfetli bir şey değil. Zamanında hastalara müdahale edilmez ise hastalar ya mağduriyetleri daha da büyüyecek, ya da hastalığından dolayı hayatını kaybedecek. İnsanlar makine değil ki, düğmesini kapatıp, 4 ay sonra açıp yeniden çalıştırasın. Bu hastalıktır, hastalık bekler mi? Şuanda kızım gözümün önünde kıvranıp duruyor, bende çaresiz seyrediyorum. Yetkililer bir an önce bu sıkıntıya müdahale etmesi gerekiyor." dedi.


Telefon ile görüştüğümüz Ağrı Devlet Hastanesi Müdürü Metin Alpaslan ise cihaz ve eleman yetersizliğinden dolayı bu sıkıntıları yaşadıklarını ifade etti. Alpaslan, "Sağlık alanında çalışanımız az. Aynı zamanda cihazlarımızda yetersiz... Ama ne olursa olsun bende sürenin bu kadar uzun tutulmaması kanaatindeyim. Duruma hemen müdahale edip, ultrason çekimlerinin en fazla 45 gün ile sınırlandırılmasına gayret göstereceğim. Ve aynı zamanda cihazlarımızın donanımının artması için de başvurularımız mevcut, yakın zamanda gerek ultrason ve gerekse diğer eksik cihazlarımıza kavuşacağız." dedi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir