• DOLAR 32.562
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2434.504
  • ...
Ağrı Şeker Fabrikası üretimi bitme noktasında
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI - Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun, Ağrı Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir'i makamında ziyaret etti.

 

Ağrı'nın zirai donatıları ve şeker fabrikasının üretimi ile ilgili uzun süre sohbet eden ikili fikir alışverişinde bulundular.

 

Ağrı'nın tek fabrikası olan Şeker Fabrikasının üretiminin bitme noktasına geldiğini, kapatılmaya yüz tuttuğunu ifade eden AZO Başkanı Aydemir, "İlimizin tek fabrikası olan Şeker Fabrikasının ilimize büyük anlamda ekonomik getirisi vardır. Bazı çevreler bu işletmenin kapatılması için büyük çaba sarf ediyorlar. Bir dönem bin 500 personel çalıştırıp 350 bin ton şeker üreten fabrikamız ne yazık ki şuanda 500 personel ile 15 bin ton şeker üretmekte. Ağrı'nın ekonomisine böylesine büyük bir darbeyi vurmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu anlamda Ağrı Ziraat Odası olarak tüm sivil toplum kuruluşlarını, bürokratlarımızı ve siyasilerimizi göreve davet ediyoruz. Ve önümüzdeki haftalarda Ağrı'dan bir heyet oluşturarak Ankara'ya gidip ilgili bakanlıklar ve Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü ile görüşeceğiz." dedi.

 

Uzun süren sohbetin ardından Şeker Fabrikası Müdürü Suat Altun, AZO Başkanı Yavuz Aydemir ve tüm AZO üyelerini 1 Ekim'de yapılacak Pancar Alım Kampanyasına davet etti. (M. Emin Mağlay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir