• DOLAR 32.314
  • EURO 35.084
  • ALTIN 2279.545
  • ...
`PKK 30 yıldan beri Kürtlere zarardan başka bir şey vermedi`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Müslüman halka hizmet etmeye çalışan İslami parti ve derneklere saldıran PKK/BDP ve uzantılarına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Siirt`e bağlı Derince köyünde aralarında 2 aylık bir bebeğin de bulunduğu 13 çocuk ile 8 kadını kurşunlayarak katleden PKK`nin son günlerde sivillere ve sivil kurumlara yönelik saldırıları artmaya başladı.

PKK ve uzantılarının son günlerde tırmandırdığı saldırılara tepki gösteren Saadet Partisi İl Başkanı Soner Çontar, 30 yıldır PKK`nin bölgede Kürtlere zarardan başka bir şey vermediğini söyledi.

Mustazaflar Cemiyeti Mersin Şubesi Başkanı Veysi Yumlu ise son olayların PKK/BDP`nin bitmişliğini gösterdiğini belirtti.

Doğu Anadolu bölgesinde, Türkiye`nin bazı yerlerinde bir takım siyasi partilerin kuruluşlarına derneklerine mevcut saldırıların olduğunu ve bunları şiddetle kınadıklarını belirten Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Soner Çontar şunları söyledi: "Hafta içerisinde Saadet Partisi Şanlıurfa`da bir ilçe teşkilatına saldırıldı. Daha önce Hakkari ve Şırnak`ta HÜDA PAR`ın ilçe teşkilatlarına saldırıldı. Mazlum Der ve Özgür Der`in de teşkilat binalarına saldırıldı. Bölge insanlarımız mutaassıp insanlar. Bu insanlarımız şimdiye kadar ihmal edildiler. Bunu PKK ve mevcut İktidarlar çok iyi kullandı. Son gelinen noktada ise AKP`nin oluşturduğu bir boşluktan dolayı söz sahibi orda PKK ve uzantıları. Bunlarda burada ikinci bir gücü istemiyorlar. Hükümet, polis ve askeriye bu bölgede ikinci bir gücü istemiyor."

30 yıldır PKK/BDP bölge insanın hiçbir derdine çare olamadı
30 yıldır PKK`nin bölge insanın hiçbir derdine çare olamadığının altını çizen Çontar, bölgede iyi bir örgütlenme çalışması yapan HÜDA PAR`ın PKK/BDP çevresi tarafından istenmediğine dikkat çekti. Çontar , "PKK`de 30 yıldır bölgede bu insanları sömürdü ve üzerinden siyaset yaptı. 30 yıldır PKK/BDP bölge insanın hiçbir derdine çare olamadı"

Bölge sorunu ancak Ümmetçilik ile biter

Bölgede sorunun polis, asker yada Türk veya Kürt ırkçılığı ile bitmeyeceğini kaydeden Çontar, bu bölgede sorunun ümmetçilik ile biteceğine dikkat çekti.

PKK/BDP bütün Kürtlerin temsilcisi değildir

PKK/BDP`nin bütün Kürtlerin temsilcisi olmadığının altını çizen Çontar, PKK/BDP kendisini bütün Kürtlerin temsilcisi olarak görmek istiyor. PKK`nın hükümet tarafından muhatap alınması Büyük Ortadoğu`nun bir parçasıdır. Bölgenin Türkiye`den koparılmasına hız kazandıracak olan yapı PKK olduğu için, PKK muhatap alınmış. Sen bunu muhatap alırsan ve buna bir takım söz, vaat ve anlaşmalar verirsen tabiî ki şımarırlar. Hükümetin bugün sessiz kalması yarın kendisinin başını da ağrıtacak." dedi.

Saldırılar PKK/BDP`nin bitmişliğini gösteriyor

HÜDA PAR gibi halkın isteklerini yerine getiren bir partinin PKK/BDP ve uzantıları tarafından tahammülsüzlükle karşılandığını belirten Mersin Mustazaflar Cemiyeti Başkanı Veysi Yumlu ise şunları söyledi: "Halkımızın barış ve güven ortamına olan özlemi hepimizin malumudur. PKK/BDP yandaşları şiddetten beslendikleri için halka şiddet uygulayarak sadece kendi düşünceleri kabul ettirme amacı ve misyonu güttüklerinden dolayı bugün bölgede bir gerçek olan HÜDA PAR veya İslami STK`lara tahammülsüzlüklerini göstermektedirler. PKK`nin zorla kendi düşüncesini başkasına kabul ettirme miadı dolmuştur. Şiddete başvurmaları ise kendi bitmişliklerini göstermektedir. Halkı provoke ederek, halkın 90`lı yılların sıkıntılı ortamlarına çekerek belki artı bir puan kazanmaya çalışacaklarını düşünüyorlar ama burada yanıldıklarını kısa sürede anlayacakladır. Eğer BDP`liler bu işin içerisinde olmadıklarını söylüyorlarsa çıkıp medyanın karşısında bu tip saldırılarını sahiplenmediklerini açıklasınlar." dedi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir