• DOLAR 32.335
  • EURO 35.062
  • ALTIN 2308.378
  • ...
Üniversiteliler Mısır ve Suriye Direnişini Selamladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL- Suriye`de uzun bir süredir devam eden katliamlar ve Mısır`da darbe sonrasında yaşanan katliamlar Üniversiteli öğrenciler tarafından protesto edildi.

"Şehit Esma Yolun Yolumuz", "Yaşasın İslami Mücadelemiz", "Yaşasın Suriye Cihadımız", "Suriye`de Mısır`a Direnişe Bin Selam", "Katil ABD Ortadoğu`dan Defol", "Katil Rusya Suriye`den Defol" sloganları atan öğrenciler sık sık tekbir getirdi.

"Elhamdülillah kardeşlerimiz bu imtihanlardan yüz akı ile çıkmayı başardılar"
Son yıllarda İslam toplumlarına yaşatılan katliamların Dünyanın bir imtihan yeri olduğunu bir kez daha hatırlattığını söyleyen Garip Tanyıldızı; " Suriyeli kardeşlerimiz Baas rejiminin katliamlarıyla imtihan ediliyorlar. Mısırlı kardeşlerimiz de darbecilerin katliamları ve oyunlarıyla imtihan ediliyorlar. Elhamdülillah kardeşlerimiz bu imtihanlardan yüz akı ile çıkmayı başardılar. Bizler Özgür Der üniversite gençliği olarak direnen kardeşlerimizle iftihar ediyoruz" diye konuştu.

"Suriye ve Mısır`da direnen Müslümanlara büyük bir karalama kampanyası yürütüldü"
Yıllardır süren katliamlarda binlerce insanın hayatını kaybettiğini vurgulayan Tanyıldızı; "Ama her şeye rağmen bizler katliamlardan değil, kardeşlerimizin gerçekleştirdiği direnişten bahsedeceğiz. Son yıllarda İslam düşmanları tarafından gerçekleştirilen çeşitli alçaklıklara şahit olduk. Laik, Ulusalcı, sol sosyalist gruplar ve liberaller türlü alçaklıklara imza attılar. Suriye ve Mısır`da direnen Müslümanlara büyük bir karalama kampanyası yürüttüler. Bizler bu İslam düşmanlarının söz konusu Müslümanlar olduğunda takındıkları tavra hiç de yabancı değiliz. Amerika`yı Irak ve Afganistan işgalinden tanıyoruz. Rusya`yı Çeçenistan`da tanıdık. Çin`i Türkistan`da tanıdık" dedi.

"2,5 yıldır çoluk çocuk demeden katliamlar yaşanıyor"
Suriye`de yaklaşık 2,5 yıldır insanların kadın, çocuk, yaşlı demeden katledildiğini hatırlatan Esra Aydın; "Ortada çok acımasız bir tablo var, insanlar öldürülüyorken kimyasal silahla mı öldürüldü, yoksa bombayla mı, füzeyle mi öldürüldü tartışmaları yaşanıyor. Hiçbirinin birbirinden farkı yok. Bombalanan insanlar ölmüyor mu? Ya da füze ile ölmüyorlar mı? Neden sadece kimyasal atıldı diye dünya ayağa kalktı. Bu tartışmaları yapanlar bu yargıya varanlar hangi adaletten bahsediyorlar. Sözde adalet savunucuları Müslümanları medeniyet testine tabi tutuyorlar. Bizler üniversiteli gençler olarak insanlar öldürülürken bu tartışmaların gereksiz buluyoruz" diye ifade etti.

"Darbe bütün Müslümanlara yapılmıştır"

Canlı yayınlarda katliamlar gerçekleştirdiğini belirten Aydın; "Mısır`da dünyanın gözleri önünde canlı yayında, dünya liderlerin destekleri ile kanlı bir darbe yapıldı. Aslında bu darbe Mısır`a değil, özelde Mısır`da güçlenen Müslümanlara genelde ise bütün dünya Müslümanlarına yapılmış bir darbedir. Mısır`da bu darbeye karşı izzetlice duran Müslümanlar bugün hala bu duruşlarını koruyorlar. Bizler Mısır ve Suriye`de direnen Müslümanları buradan selamlıyoruz" dedi.
Direnişe destek eylemi, Grup Yürüyüş `ün seslendirdiği ezgilerin ardından sona erdi. (Erkan Yavuz- Enes Durmaz / İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir