• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
`PKK Kürdistan`dan din olgusunu yok etmek istiyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde İslami çalışmaları ile tanınan Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye derneklerden Sahabe Kültürünü Yayma, Yaşatma, İlim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Sahabe DER ) Temsilciliğine, provokatör çeteler tarafından yapılan bombalı saldırı, Hak ve Özgürlükler Platformu Genel Merkezi ve Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasıyla kınandı.
 
"PKK, temel stratejisini Kürtleri İslam`dan uzaklaştırmak üzerine bina etmiştir"
Mustazaflar Cemiyet Batman Şube Başkanı Davut Şahin adına yapılan açıklamada, devlet ile sözde çözüm sürecine girmiş bulunan PKK`nin, Kürdistan`daki İslami kurumlara ve dindar ailelere karşı (Bombalı, molotoflu, taşlı) eylem üstüne eylem düzenlediğine dikkat çekti.
 
PKK Kürdistan`da din olgusunu yok etmek, Kürtleri dinsizleştirmek istediğini ifade eden Şahin, "Çünkü PKK, varoluşundan bu yana İslam`ı hedefine koymuş, İslam ve İslami değerlerle savaşır durumda olmuş, temel stratejisini Kürtleri İslam`dan uzaklaştırmak üzerine bina etmiştir. Bu artık gizlenemeyecek kadar aşikar olmuştur." ifadelerini kullandı.
 
Bu kesimin, derneklerinde, eğitim kurumlarında, halkevlerinde, etkinliklerinde ve imkân buldukları her ortamda Kürt halkının genç kız ve erkeklerini iç içe koyup, Kürtlerin en belirgin özelliklerinden olan iffet ve haya olgusunu yok etmek istediğini dile getiren Şahin, "Bu hayasızlaştırma çabaları, İslami kurum ve camiaların engeline takılınca, bu defa da Kürt halkının hem dünyası hem de ahireti için çalışan İslami kesim ve kurumlara karşı sindirme ve yok etme çabasına girişmektedir." dedi.
 
"Kürtleri birbirine kırdırtmaya çalışmak ancak Kürtlere düşman olanların işidir"
PKK`nin, bu düşünce yapısıyla şu ana kadar Kürt halkına büyük zararlar verdiğini ve iftira ve karalamalarla kendisine haklı gerekçeler bulmaya çalıştığını belirten Şahin, "Maalesef aklı başında bulunan bazı kesimleri dahi inandırmayı başarmıştır. Ancak, artık mızrak çuvala sığmamaktadır. Zira PKK`nin niyeti ve amacı herkes tarafından anlaşılmıştır. Kürt halkının hakları için yola çıktığını iddia eden Barış ve Demokrasi kavramını diline pelesenk eden PKK, Kürtlerin dindarları hakkında hiçbir zaman bu kavramları gözetmemiş, aksine ideolojisini bütün Kürtlere zorla benimsetmeye çalışmış, kabul etmeyenleri ise sindirmek veya yok etmek istemiştir" diye tepki gösterdi.
 
Şahin açıklamasının devamında, "Kendisi gibi düşünmeyenlere Hak ve Özgürlükler noktasında hiçbir pay vermeyen bu Faşizan yapıyı mahkum etmek, karşı durmak ve hedef haline getirdikleri İslami kurum ve kesimleri de desteklemek ve sahiplenmek, insanım ve Müslümanım diyen herkesin görevidir. Kürtleri birbirine kırdırtmaya çalışmak ancak Kürtlere düşman olanların düşüncesi ve işi olur. Bu ayan beyan durumlardan sonra, PKK`ye herhangi bir şekilde destek verenler PKK zulmünün ortağı olduklarını bilmeli ve bunu artık anlamalıdırlar." dedi.
 
Şahin, İslami kurum ve kesimleri hedefine oturtan, dindar Kürtlere saldıran ve son zamanlarda HÜDA PAR ile başlayan ve en son, sahabeler şehri olan Diyarbakır`da Peygamberimizin sahabelerinin ahlakını insanlara anlatmaya çalışan ve Diyarbakır`ın İslami Kültürü hakkında programlar yapan Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Sahabe-Der`e bombalı saldırı düzenleyerek Kürdistan`da kaos ve çatışma ortamı oluşturmak isteyen PKK ve yan kollarını, bu eylemlerinden dolayı telin ettiklerini söyledi.
 
Şahin son olarak, "Bu kurumun şahsında İslam`a ve Müslümanlara yönelik yapılan ahmakça, basit ve kirli amaçlarla yapılmış bu haince saldırıyı Müslüman halkımızın takdirine sunuyor ve Sahabe-Der`e geçmiş olsun temennisinde bulunuyoruz" dedi. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir