• DOLAR 32.59
  • EURO 34.723
  • ALTIN 2508.763
  • ...
Cevdet Amca rehabilitasyon merkezine yerleştirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus'un Bağlar Mahallesi 0410 sokakta ikamet eden ve eşi tarafından terk edilen bakıma muhtaç Cevdet Kıypık (80) isimli yaşlı adam 3 yıldır harabe evde yaşam mücadelesi veriyordu.

 

Eşi tarafından terk edilerek, kendisine gelen yardımları dahi eşi tarafından alınan, Cevdet Kıypık'a komşuları sahip çıkmış ve ona bakmaya çalışıyorlardı.

 

Komşusu Remzi Şentürk, yaşlı adamın bakımsızlıktan dolayı 5 gündür dışkısını yaptığı yatağında yaşam mücadelesi verdiğini ve yetkililerin duyarsız kaldığını iddia etmişti.

 

Dün Cevdet Kıypık'ın dramını "Tarsus'ta insanlığı utandıran manzara" başlığı ile kamuoyuna duyurmamızdan hemen sonra İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü harekete geçip, habere konu olan yaşlı adamı evinden alarak Mersin Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleştirdi.

 

Yaşlı adamın bu içler acısı durumdan kurtulmasına vesile olan İLKHA'ya teşekkür eden Remzi Şentürk, "Allah sizden razı olsun, Dün sizin gelip haber yapmanızdan hemen sonra, Mersin Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nden bir ekip geldi. Elime sizin haber yaptığınız metnin bulunduğu bir çıktı verdiler ve acele bir şekilde Cevdet Amcayı alarak, Mersin Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleştirdi. Allah'a çok şükür ki yetkililer haberinize duyarsız kalmadı. Bir kez daha Allah sizden razı olsun." dedi. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir