• DOLAR 32.55
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2428.836
  • ...
Zehirlenen öğrenci sayısı artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl'de gıda zehirlenmesi şüphesiyle çeşitli hastanelere kaldırılan öğrencilerin sayısı artıyor.


Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastane Başhekimi Dr. Ferhat Korkutata, dün öğleden sonra Su Düğünü köyü başta olmak üzere merkez köylerden hastaneye bulantı, kusma şikâyetiyle müracaatların olduğunu söyledi.


Gerekli olan tedavi ve tetkiklerini başlattıklarını belirten Korkutata, "Gıda zehirleme noktasında şüphemiz oldu. Parazit yönünde de, inceliyoruz. Gelen hastalarımızın tedavileri verildi. Dün akşam 140'a yakın hastanemize müracaat oldu. Tehlike arz edecek durumları yok. Dünden beri yatan hastalarımızı taburcu olma işlemleri yapılıyor. Bugünde 30 yakın yeni müracaat var. Bunlarında bulantı ve kusma şikâyetiyle geldi. Gerekli tedavileri yapılıyor. Yapılan tetkiklerde ciddi bir sıkıntı görülmüyor. Öğrencilere zamanında gerekli tüm müdahalelerin yapıldığını, öğrencilerin genel sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi." diye konuştu.


Öğrenci velileri yemek şirketinin öğrencilere bayat yemek yedirdiğini iddia ederek, yemeklerinin geceden pişirildiğini ve öğleye kadar bekletildiğini ileri sürdü.


Zehirlenen öğrenci velilerinden Fevzi Yıldız, bir şirketin tek başına bin 700 öğrenciye yemek verdiğini ifade ederek, "her okulun yemeği ayrı ayrı şirketlerin yapması lazım. Şuan yemek şirketi tek başına yetiştiremediği için ve yemekler önceden pişirildiği için bayatlıyor. Köylere yemek sabah saatlerinde getirilip ta öğle saatlerine kadar kalıyor. Böyle olunca da yemek bayatlıyor. Sonuçta böyle olur." şeklinde konuştu.



İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilerin zehirlendiği iddia edilen yemeklerden numune alınarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edildiğini ve olayla ilgili soruşturma açıldığını bildirdi.


Taşımalı eğitim sistemiyle merkeze bağlı Gazi, Kırkağıl, Çeltiksuyu, Gözeler, Sarıçiçek, Gazi, Sancak ve Yamaç Pansiyonlu İlköğretim Okulu ile Bingöl Lisesi'ndeki 110 öğrenciye dün öğle yemeğinde makarna ve yoğurt verildi. Yemekten sonra bazı öğrenciler ders sırasında, bazıları ise evlerinde mide bulantısı ve baş dönmesi şikâyeti yaşayınca Bingöl'deki birçok hastanenin acil servislerine kaldırıldı. Dünden bu yana 200'den fazla öğrenci çeşitli hastanelere başvurdu. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir