• DOLAR 32.332
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2284.813
  • ...
SP: Siyasi Partilere yapılan saldırıları kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Saadet Partisi Diyarbakır il Başkanlığı Fesih Bozan düzenlediği basın açıklamasında, Şanlıurfa'nın Kara Köprü ilçesinde Saadet Partisi'ne yapılan taşlı sopalı saldırıyı ve HÜDA PAR Silopi ilçe binasına yapılan bombalı saldırıyı kınadıklarını dile getirerek, bu tür saldırıların bir an önce son bulmasını istedi.

 

Saadet Partisi İl Başkanı Bozan, Karaköprü İlçe Başkanlığı binasına gerçekleştirilen taşlı saldırıya ve Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Silopi İlçe Teşkilatı binasına yapılan saldırılarla ilgili basın açıklaması düzenleyerek, herkesin yaratılışı, eğitimi, çevresi ve yetişme tarzı farklı olduğundan dolayı farklı inanç ve düşüncelerde de olabileceğine dikkat çekti.

 

Bozan, herkesin savunduğu doğru fikirlerini halka açıklayabilmesi ve ikna yolu seçmesi gerektiğini belirterek, son günlerde PKK çetelerinin , halkı tedirgin eden ve halkın iradesine şiddet yoluyla hükmetmeye çalışan olayların son bulması temennisinde bulundu.

 

'İmanlı ve şuurlu bir nesil istiyoruz'
Eğitim ve öğretimde müfredat ile ilgili birçok sıkıntının olduğunu da dile getiren Bozan, imanlı bir nesil istediklerini dile getirerek gençlere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

 

Materyalist zihniyetin ürünü müfredatların, çocukların ruh yapısını bozduğuna dikkat çeken Bozan basın açıklamasını şöyle sürdürdü: Bu müfredatla materyalist nesil yetişmektedir. Bundandır ki gençlerimizin uyuşturucu ve cinsellik suçlarına bulaşmanın önü alınamamaktadır. Bir inşaat için çimento, bir beden için ruh ne ise; Eğitim sistemi içinde İslami inanç ve değerler odur. İçinde Allah'ın, Peygamber'in, hesap gününe inancın, Kuran'ın bütün hayat alanlarını düzenleyen bir kitap olarak öğretilmediği, kısacası İslam'ın bir hayat nizamı olduğunu öğretmeyen bir eğitim sistemiyle yetişmiş olan bir toplum çökmeye mahkûmdur."

 

'İslami değerler korunmalıdır'
İslam'ın temel değerlerine bağlı nesil yetiştirmenin gerekliliğine ve bunun da iki ana unsur üzerinden gerçekleştiğine vurgu yapan Bozan, " Bunlardan birincisi öğretmenlerdir. Öğretmenlerin, kişisel gelişimleri, bilgi donanımları ve maddi sıkıntıları giderilmelidir. İkincisi müfredat'tır. Mevcut müfredat programları, tarihimizi, İslam Medeniyetimizi ve inanç değerlerimizi yok sayıyor eğer bu ikisi düzelirse eğitim düzelir, nesil düzelir, toplum düzelir, memleket düzelir. Barış, huzur, kardeşlik ve adalet oluşur" şeklinde konuştu.

 

'Andımız kaldırılsın, karma eğitime son verilsin'
'Andımızın' kaldırılması gerektiğini ve bir an önce karma eğitimden vazgeçilmesi gerektiğine de değinen Bozan, " Karma eğitimde çocukların birbirine karşı cinsellik duyguları öne çıktığından acilen karma eğitime son verilmelidir. Böylece öğrencilerin derslerine adapte olması sağlanmalıdır. İçi boş, yalan ve anlamsız olan andımız kaldırılmalı, çocuklarımız besmele ile eğitime başlamalıdır" şeklinde kaydetti. (Yasin Ergin - İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir