• DOLAR 32.588
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2507.41
  • ...
Sanayicilere 'Bedelsiz Arsa Tahsisi' uygulaması uzatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Bakan Nihat Ergün, uygulama ile boş olan 6 bin 258 parselin yatırımcılara bedelsiz olarak tahsis edileceğini açıkladı. Tahsisi gerçekleşecek parsellerin tümünde üretime geçilmesi halinde yaklaşık 250 bin kişiye istihdam imkânı sağlanacak.

 

2011 Nisan döneminde başlatılan bedelsiz arsa uygulamasına, geçen 2 yıl içerisinde yatırımcıların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Bakan Ergün, "Bu uygulama neticesinde OSB'lerdeki 774 adet boş parseli bedelsiz olarak yatırımcılara tahsis ettik. Bu parsellerden 56 adedinde üretim yapılmaya başlandı, 166 adedinde inşaat çalışmaları devam ediyor, 552 adedi ise proje aşamasında. Şimdi Bakanlar Kurulu'ndan aldığımız yetki ile OSB'lerdeki bedelsiz arsa tahsisi uygulamasını 2 yıl daha uzatıyoruz" dedi.

 

250 bin kişiye istihdam imkanı
Bakan Ergün, söz konusu teşvik uygulamasının süresinin uzatılması ile ikinci 2 yıllık süre içerisinde teşvik kapsamındaki il ve ilçelerde faaliyette olan 196 Organize Sanayi Bölgesinde boş olan 6 bin 258 adet parselin yatırımcılara tamamen veya kısmen bedelsiz olarak tahsis edilebileceğini belirterek, "Bu parseller yatırımcılar için son derece cazip. Tahsisi gerçekleşecek bu parsellerin tümünde üretime geçilmesi halinde yaklaşık 250 bin kişiye istihdam imkanı sağlanacaktır. Bu sayede sağlanacak üretim ve istihdam artışı ile bölgeler arası gelir dağılımı da daha dengeli bir hale gelecektir." şeklinde konuştu.

 

Bakan Ergün şöyle devam etti: "Hükümetimiz tarafından başlatılan çözüm süreciyle birlikte Doğu ve Güneydoğu Bölgelerindeki Organize Sanayi bölgelerine yatırımcılar tarafından büyük ilgi var. Şimdi 196 OSB'deki bedelsiz arsa uygulamasına, bu bölgelerde yatırım yapmak isteyen tüm sanayicilerimiz, yatırımcılarımız başvuru yapabilir. Rekabet gücü açısından yatırımcılara büyük avantajlar sağlayan OSB'lere yönelik teşvik ve desteklerimiz devam edecek. Planlı sanayileşme için OSB'lerde yapılan yatırımları çok önemsiyoruz ve OSB'leri cazibe merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. OSB'leri üretim ve ihracat üssü haline getirmek Bakanlık olarak en önemli hedeflerimiz arasındadır. Bugün itibariyle ülkemizdeki Organize Sanayi Bölgelerinde yaklaşık bir milyon 315 bin kişiye istihdam sağlanmakta olup, OSB'lerdeki boş parsellerde de üretime geçilmesiyle birlikte bu sayının 2 milyon kişiye ulaşmasını bekliyoruz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir