• DOLAR 32.34
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.248
  • ...
KKTC`nin ilk İmam-Hatip Lisesi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC)`nde yıllarca yapılmaması için engeller çıkarılan İmam-Hatip Lisesi bugün nihayet açıldı.

Hala Sultan İlahiyat Koleji ismiyle açılan okulun açılış törenine Türkiye`den de yüksek düzeyde katılım sağlandı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile TOBB Başkanı Rıfat Hizascıklıoğlu da açılış törenindeydi.

Açılışta bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Biz barış harekatının yıl dönümünde, yaklaşık bir yıl önce buradaydık ve bu binanın temelini attık. Öyle anlamlı bir tarihte atmayı da uygun bulmuştuk. Burada hem açılışı, hem de kompleksin kalan kısımlarının temelini atacağız. Burası doğrusu, bir külliye, bir kompleks gibi okulları ile yurtları ile Başkent`in yanında çok önemli bir tesis..." dedi.

İmam-Hatip Lisesi`nin Kıbrıs adasındaki en önemli mühürlerden biri olacağını belirten Bakan Atala, "Türklerin bu adadaki varlığının önemli işaretlerinden biri olacak. Biraz önce, vakıf başkanı da ifade etti. Bu tamamen sivil inisiyatifler ile yürüyor. Buradaki vakıf, TOBB, İlim Yayma Cemiyeti ve bütün bunu destekleyenler ile bu yatırımlar devam ediyor. Cami kısmı ise Türkiye Diyanet Vakfı`nın yardımları ile yürüyecek. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum. TOBB`a özellikle teşekkür ediyorum. İstanbul`dan bir işadamı grubu var burada. İstanbul Ticaret Odası`da burada... Doğrusu ben bugün özel sektör mensuplarımızın ikisi birden burada olunca, doğal olarak buranın devamı yönünde onlardan istekte bulunuyorum. Hala Sultan bir sembol... Onun ismi kuzeyde yaşatılacak. Bir başka örneği de burada arkadaşlarımız da not etmişti. 1947 yılında Verecca köyünde, akşam köy kadınlarını eve davet ederek ders veren, odanın ortasına kilim yayıp dinlerini, bayraklarını unutmamaları için elinden geleni yapan Kıbrıs Türkü öğretmen Refika Hanımı da burada hatırlatmak istiyorum. Hala Sultan`lar, Refika Hanım`ların devamıdır bu... Hem inanç değerlerini, kimliğini zor şartlar altında koruyan bu millet, bu gençler ile bu değerleri yaşatma şansı bulacak." diye konuştu.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir