• DOLAR 32.561
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2430.12
  • ...
Van'da 'Türkiye FATİ ile birlikte yürüyor projesi'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Türkiye Beyazay Derneği'nin yürüttüğü ve 3 yıl sürecek olan "Türkiye Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü Artırmak İçin FATİ İle Birlikte Yürüyor" projesi kapsamında bir yürüyüş düzenlendi.

 

Kurtuluş Parkı'nda başlayan yürüyüşe, Van İl Sağlık Müdürü Bilal Acar, Van Vali Yardımcısı Mehmet Özer, İl Milli Eğitim Müdür Vekili, birçok özel rehabilitasyon ve engelli okulları ile birlikte okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

 

Yürüyüşün son bulduğu Van Kulu İlköğretim Okulu'nda açıklamalarda bulunan Türkiye Beyazay Derneği Van Şube Başkanı Meral Özdağ, engellilerle birlikte yaşama kültürü konusunda durum tespiti yapmak amacıyla 2 bin 141 dernek üzerinde yapılan araştırma sonuçlarını okudu.
Araştırma sonuçlarından en dikkat çekici olanı ise 'Engelliler ile ilgili en çok merak ettiğiniz şey nedir?' sorusuna verilen 'Merak ettiğim bir şey yok' cevabı oldu.

 

Bu araştırmada sevindirici sonuçlarla da karşılaştıklarını belirten Özdağ, "Engellilerle nasıl iletişim kurabileceğini öğrenmek ister misiniz?" Sorusuna verilen cevabın yüzde 58,1 oranında "Evet" olduğunu söyledi.

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın desteklediği "Türkiye Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü Artırmak İçin FATİ İle Birlikte Yürüyor" projesi yerel yönetimler, akademisyenler ve özel sektör desteği ile başlatılmıştı. (Sedat Karatay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir