• DOLAR 32.452
  • EURO 34.519
  • ALTIN 2470.401
  • ...
HÜDA PAR Kozluk ilçe teşkilatından saldırılara kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Hür Dava Partisi Kozluk ilçe teşkilatı, yaptığı basın açıklamasıyla PKK tarafından son zamanlarda İslami STK ve HÜDA PAR`a yapılan saldırıları kınadı. Basın açıklamasını ilçe başkanı Seyithan Aksoy okudu.
 
Aksoy, PKK`nin paravan yapılanması YDGH tarafından düzenlenen saldırıların, aslında HÜDA PAR`a veya bir derneğe değil, halkın huzur, barış ve güvenliğine karşı yapılmış saldırılar olduğunu belirtti.
 
"Müslüman Kürt halkının dini değerleri yok sayılamaz"
Saldırıların, çatışma ortamından çıkar uman, kendilerinden başkasına hayat hakkı tanımayan, baskıcı ideoloji sahiplerinin tahammülsüzlüklerinin dışa yansımaları olduğunu ifade eden Aksoy, kendisinden başka hiçbir değer ve ideolojiyi tanımayan ve tahammülü olmayan PKK güdümündeki provokatörlerin arkasında derin odakların olduğuna dikkat çekti.
 
Aksoy, "Müslüman Kürt halkının İslami değerleri yok sayılamaz. Hür Dava Partisi`nin asıl amacı da İslami değerlere sahip olan bu halka hizmet etmektir. Asıl sorun hizmet için atılan ve atılacak olan adımların hazmedilmeyişidir." dedi.
 
"Baskı ve şiddetle halkın iradesi ipotek altına alınamaz"
Baskı ve şiddetle halkın iradesini ipotek altına almaya çalışan bu güçlerin oyununun, halkın sabır ve sağduyusuyla bozulacağını belirten Aksoy, Müslüman Kürt halkını tekrar çatışma ve şiddet sarmalına döndürme çalışmalarının asla sonuç vermeyeceğini vurguladı.
 
"HÜDA PAR gücünü haktan ve halktan alıyor"
HÜDA PAR`ın gücünü haktan ve halktan aldığını dile getiren Aksoy, Müslüman Kürt halkının sabrını test etmeye çalışanları, mücadele tarihlerini gözden geçirmeye davet etti.
 
Demokrasi, barış, insan hakları ve özgürlükten dem vuran kimi çevrelerin, yapılan saldırılar karşısında sus-pus olmalarının manidar olduğunu ifade eden Aksoy son olarak, "Kimden gelirse gelsin halkımızı bu tür provakatif eylemlere karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz." dedi. (Çetin Doyar - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir