• DOLAR 32.514
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2436.394
  • ...
HÜDA PAR Ergani teşkilatından saldırılara kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Hür Dava Parti (HÜDA PAR) Ergani ilçe teşkilatı, yaptığı basın açıklamasıyla partilerinin Silopi ilçe teşkilatına ve Diyarbakır`da bulunan Sahabe Der`e yapılan saldırıları kınadığını açıkladı.

Basın açıklamasını HÜDA PAR Ergani ilçe başkanı M. Emin Buran okudu.
HÜDA PAR Ceylanpınar ve Silvan ilçe binalarına yapılan saldırıların failleri yakalanmadan, geçen hafta Şırnak`ın Silopi ilçe binasına Molotof ve bombalı bir saldırı düzenlendiğini hatırlatan Buran, "Yapılan bu saldırıların faillerinin yakalanmaması; karanlık odakları cesaretlendirmiş ve kirli elleri dün gece Sahabe-Der`e saldırıda bulunmuşlardır" dedi.

Buran konuşmasının devamında, "Yıllardır gerek sistem tarafından ve gerekse bu kesim tarafından yapılan baskı ve saldırılara boyun eğmediğimizi/eğmeyeceğimizi kamuoyu çok iyi bilmektedir. Halkımızı siyasi alanda temsil etmemizi engellemeye yönelik hiçbir girişim ve saldırı bizleri yolumuzdan alıkoyamayacaktır.

Çatışmalardan, ölümlerden, şiddet eylemlerinden ve yapılan hukuksuzluklardan bıkan halkımızdan büyük bir teveccüh görmekteyiz. HÜDA PAR`ın varlığı; bu güne kadar halka, STK`lara ve siyasi partilere baskı ve şiddet uygulayarak, iradelerine ipotek koyarak iktidarı ele almaya alışık olanları ciddi manada rahatsız etmiştir" ifadelerini kullandı.
Yıllardır İslami STK`lara ve mütedeyyin insanlara saldıran malum kesimin parti binalarını ve üyelerine yönelik şiddet eylemlerini tırmandırdığını ifade eden Buran, "Çözüm süreci ile birlikte şımaran/şımartılan ve azgınlaşan bu kesim son olarak Silopi ilçe teşkilatı ve Sahabe-Der İskender paşa temsilciliğine yönelik bombalı ve Molotoflu saldırı gerçekleştirmiştir" dedi.

"Geçmişte halkımıza acılar yaşatan, bugün bir daha benzer acılar yaşatmak için halkımızı kamplara ayırarak, gençlerimizi birbiriyle çatıştırmak istemektedir" diyen Buran sözlerini şöyle sürdürdü, "Kamuoyunun bilmesini isteriz ki; bizler hiçbir zaman halkımızın zararına olacak böylesi kirli çatışmaların taraftarı olmadık ve buna müsaade de etmeyeceğiz. Halkımızın geleceğini düşünerek, sabırla ve hikmetle hareket edip oynanan oyunları ve kurulan tuzakları boşa çıkaracağız. HÜDA PAR Ergani ilçe teşkilatı olarak bu saldırıları şiddetle kınıyor, halkımızı duyarlı olmaya, saldırgan çevreleri de bu fitne ateşini söndürmeye yönelik adım atmaya davet ediyoruz." (Zeki Kaya - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir