• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2427.624
  • ...
CBÜ'da 17. Mikrocerrahi Kursu başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde, 24 - 28 Eylül 2013 tarihleri arasında Türkiye'nin farklı hastanelerinden mikrocerrahi eğitimi almak isteyen uzmanlar için düzenlenen "17. Temel Mikrocerrahi Kursu" başarıyla devam ediyor.

 

Kursun başkanlığını yapan, CBÜ Tıp Fakültesi Ortopedi Anabilim Dalı El Cerrahisi Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Taçkın Özalp, kursun gelişmiş deney mikroskopları altında ratlar üzerinde arter, ven ve sinir tamirlerinin pratik olarak öğretilmesi amacıyla yapıldığını belirtti.

 

Doç. Dr. Taçkın Özalp, 30 kursiyerin iştirak ettiği kursun, yoğun talep nedeniyle değişik üniversitelerde yılda dört defa yapıldığını ifade ederek, "Üniversitemizde Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği'nin '17. Temel Mikrocerrahi Kursu'nu düzenlemekteyiz. Kursumuz 24-28 Eylül tarihleri arasında 5 gün süreyle sabah 08.30'dan akşam 18.00'e kadar yoğun bir programla devam ediyor. Kurs sırasında her kursiyere bir deney mikroskobu ve çok ince cerrahi aletler verilerek, saç kılı kadar ince damarların tamiri mikroskop altında yapılmakta, ayrıca başarılı olan tüm kursiyerler sertifikalandırılmaktadır. Kursiyerlerimiz, ülkemizin çok farklı yerlerinden gelmektedirler. Üniversitemiz için ciddi bir prestij olan bu kursu, ileriki dönemlerde de tekrarlamayı düşünüyoruz" diye konuştu. (Ramazan Sındıraç - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir