• DOLAR 32.332
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2279.523
  • ...
Alimler Cemiyeti, Karadaği ile Görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Müslüman Düşünürler Forumu ve Müslüman Parlamenterler Forumu Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen "Halk İradesine Darbe Karşısında Dünyanın İmtihanı" konferansının ikinci günündeki sonuç bildirgesinin okunduğu son oturuma katılan Âlimler Cemiyeti üyesi Abdulhakim Sonkaya ve Doğruhaber Gazetesi yazarı Sait Şahin, Dünya Müslüman Âlimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği ile bir araya geldi.

Samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen görüşmede, İslam Âleminin karşılaştığı genel sorunların yanı sıra ilmi çalışmalar da ele alındı.

Türkiye`de ilmi sahada bir takım projeleri olan Şeyh Ali Karadaği`ye genel olarak Türkiye`nin, özelde ise Güneydoğu`nun (Kürt Coğrafyasının) ilim geleneği ve Âlim profili hakkında bilgi verildi.

Türkiye`nin batısında "Akademisyen Alim" doğusunda "Molla Alim" profilinin ağırlıklı olduğunu, kendilerinin bu iki profili birbiriyle uyumlu ve birbirinin tamamlayıcısı yapma projelerinin olduğunu söyleyen Abdulhakim Sonkaya, Türkiye`ye yakın bir ilgi duyan Dünya İslam Alimler Birliği ile yakın işbirliği içinde olmak istediklerini söyledi.

Anlatılanları ilgiyle karşılayan Şeyh Karadaği bu gelenek ve birikimden istifade etmekten memnuniyet duyacaklarını belirtti. (Enes Durmaz / İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir