• DOLAR 32.519
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2420.612
  • ...
Açlıktan Ölsün Talimatı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir, Van 100. Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde işe başlayan Irmak’ın işten çıkarılması için YÖK Başkanı Kemal Gürüz’e yazı göndermiş. Gürüz de talimata uyup, Irmak’ı üniversiteden kovmuş.

28 Şubat darbecilerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç ettiği dindar askerleri, sivil hayatta da rahat bırakmadığı, çalıştığı kurumlardan da atılmalarını sağladıklarına yönelik belgelere ulaştı. 28 Şubat post-modern darbenin baş aktörlerinden dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir’in, Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) kararlarıyla ile ihraç edilen dindar personelin çalıştığı üniversiteden de atılmasını sağlamış.

Tabip Kıdemli Yüzbaşı Hasan Irmak’ın TSK’dan ihraç edilmesinin ardından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladığı, Çevik Bir’in YÖK’e şikayette bulunduğu, dönemin YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz’ün eksik evrakı bahane ederek Hasan Irmak’ı üniversiteden ihraç ettiği belirlendi. Söz konusu yazışmalar, 28 Şubat’ta 28 Şubat darbecilerinin ve YÖK’ün işbirliği içerisinde olduğun açıkça gösteriyor.

ORDUDAN ATTILAR, HAYATINI ZİNDANA ÇEVİRDİLER

TSK’da doktor olarak çalışan Tabip Kıdemli Yüzbaşı Hasan Irmak, 28 Şubat sürecinde namaz kıldığı, eşi başörtülü olduğu bahanesiyle TSK’dan ihraç edildi.

Hasan Irmak, daha sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları anabilim dalında öğretim üyesi olarak çalıştı. Çevik Bir, Hasan Irmak’ın peşini bırakmadı ve sivil hayatta da hayatını zindana çevirdi.

Çevik Bir, 15 Mayıs 1998 tarihinde Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’na (YÖK), Hasan Irmak hakkında yazı gönderdi. Söz konusu yazıda; “İrticai faaliyetlerinden dolayı Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ilişiği kesilen Hasan Irmak’ın Van 100’üncü Yıl

Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Yrd. Doçent olarak görev yaptığı tespit edilmiştir. Söz konusu personelin Başkanlığınıza bağlı kurum/kuruluşlarda çalıştırılmasının önlenmesi ve neticeden bilgi verilmesi makamlarının tensiplerine maruzdur” deniliyor.

Dilekçenin ardından ordu ile işbirliği içerisinde olan ve yine darbenin aktörlerinden YÖK Başkanı Kemal Gürüz devreye girerek Irmak hakkında inceleme başlattı.

GENELKURMAY İSTEDİ, YÖK EKSİK EVRAKI BAHANE EDEREK İŞTEN ATTI
İnceleme sonucu Genelkurmay’ın sicilini baz alan ve dindarlığını irtica faaliyetleri olarak değerlendiren YÖK, eksik evrak bahanesiyle Irmak’ın hayatını sürdürmek için çalıştığı işinden de kovdu.

Genelkurmay Başkanlığı’na gönderilen YÖK Başkanı Kemal Gürüz imzalı netice dilekçesinde ise, “Türk Silahlı Kuvvetlerinden ilişiği kesilen ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalında görev yaptığı ilgi yazınızla bildirilen Yrd. Doç. Dr. Hasan Irmak’ın Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü’nün incelemesi sonucu eksik evrak beyanında bulunduğu tespit edilmiş ve görev ile ilişiğinin kesildiği kurulumuza bildirilmiştir” denildi.

Irmak, 28 Şubat postmodern darbesinin aktörlerinden Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir ve YÖK Başkanı Kemal Gürüz’ün yanı sıra dönemin Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Andiç işbirliği ile gözleri dönmüş bir şekilde takip edilerek işinden oldu.

Yeni Akit Gazetesi
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir