• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
İhvan lideri gözaltında hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır`da, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden Dr. Safvet Halil, Ed-Dakheliyye iline bağlı El-Mansura şehrinde gözaltında tutulduğu polis merkezinde hayatını kaybetti.

İsmini vermek istemeyen bir avukat, kanser olan Halil`in, polis merkezinden mahkemeye ambulans yerine sıradan araçlarla götürülüp getirildiğini belirterek, vücudu bu olumsuz şartlara dayanamayan Halil`in hayatını kaybettiğini ifade etti.
Avukat, ceza mahkemesince bazı İhvan üyeleriyle tahliye kararı gelecek cumartesiye ertelenen Halil`in, bu karadan bir süre sonra hayatını kaybettiğini belirtti.

Halil, bir aydan fazla süre önce Mansura`da düzenlenen darbe karşıtı gösteriler sırasında gözaltına alınmış, "silah taşıma, kamu güvenliğini bozma ve şiddete teşvik" suçlamalarıyla hakkında birden fazla ihtiyati hapis kararı verilmişti.

İhvan`dan yapılan yazılı açıklamada da Dakhaliyye ilindeki "eczacıların manevi babası" diye nitelenen Safvet Halil`in öldüğü duyuruldu.

Açıklamada, "Halil, sağlık durumunun kötüye gitmesi ve mahkemenin tahliye etme kararından sonra polisin onu serbest bırakmada yavaş davranması nedeniyle hayatını kaybetti" ifadesi kullanıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir