• DOLAR 32.572
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2430.65
  • ...

DİYARBAKIR- Kredi Garanti Fonu(KGF)' nin, Avrupa Yatırım Fonu tarafından yönetilen ''Büyüyen Anadolu'ya Kredi Kolaylıkları'' programı kapsamında düzenlediği, "KGF Mikro KOBİ`leri Bankalar ile Buluşturuyor" bölge seminerlerinin üçüncüsü Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde, KOBİ'lerin ve bankacıların yüksek katılımı ile gerçekleştirildi.

 

Açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası(DTSO) Genel Sekreteri Mehmet Aslan, DTSO olarak böyle bir buluşmada ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

 

Bankaların kredi temininde istediği yüksek teminatlara değinen Aslan, "İzninizle, bankaların bölgemizde verdikleri kredilerdeki Yüksek Risk Algısına artık son vermeleri çağrısında bulunmak istiyorum. Bankalar, bölgeye ilişkin yüksek risk algısına son verdiklerinde, bize ekstra bir avantaj sağlamış olmuyor, sadece bizi diğer bölgelerle eşitlemiş oluyorlar. Yani bankalardan istediğimiz tek şey; eşitlik." dedi

 

Daha sonra seminerin ilk bölümünde söz alan Frankfurt School Kıdemli Bankacılık Danışmanı Ülkü Dağdelen, değişen bankacılık ve değişen kredi yaklaşımları, müşteri odaklı bankacılık, bankaların kredi süreçleri ve bankalarla aynı dili konuşmak gibi konu başlıklarında katılımcı KOBİ'leri bilgilendirdi.

 

Seminerin ikinci bölümünde Kredi Garanti Fonu Genel Müdürü Hikmet Kurnaz KGF`nin KOBİ`lere sağladığı destekleri hakkında bilgilendirme yaptı. Ardından, İş Bankası Ticari Bölge Müdürü Vaner Ersezer, Denizbank Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Pervin Dinçer ve Finansbank Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Metin Çanak, bankaları adına KOBİ bankacılığı politikaları, bölgedeki faaliyetleri hakkında birer konuşma yaparak yeni uygulamaya geçecek portföy garantisi sistemi çerçevesinde KGF kefaleti ile verilecek kredilerin süreçlerini anlatılar.

 

Seminer sonunda seminere katılan işletme sahiplerine Frankfurt School katılım sertifikası verildi. (Osman İçli-İLKHA)