• DOLAR 32.578
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2431.08
  • ...
 ‘Biz ölmeden yanımızda durun, öldükten sonra değil!’
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mehmet Özcan / Doğruhaber
Mısır’ın cunta yönetimi, haftada iki gün açtığı Refah Sınır Kapısı’nı tamamen kapattı. Diğer yandan, Mısır tarafında kalan tünelleri ve tünellerin muhtemel çıkışı tüm evleri de yıkıyor. Bu durum, yıllardır siyonist israil işgali ve ambargosu altında bulunan Gazze’nin çok daha büyük sıkıntılar yaşamasına sebep oluyor.
 
Dört bir yanı çevrilerek açık hava hapishanesine dönüştürülen 1.7 milyon insanın yaşadığı Gazze’nin, adeta nefes borusu, hayat damarı anlamına gelen tünellerinin de kapanmasıyla, bölgede büyük bir trajedi yaşanıyor.
 
Her türlü gıda sıkıntısının yaşandığı Gazze’de, sağlık alanında 220 çeşit ilaç tükendi, olan ilaçlar da tükenmek üzere. Tıbbi araç gereç eksikliği devam ediyor. Araçlar ve jeneratörler için kullanılan yakıt neredeyse bitti ve elektrik de sadece günlük 3-5 saat verilebiliyor. Özellikle de solunum cihazlarına bağlı yaşayan hastalar, ölümle burun buruna.

Gazze’nin içinde bulunduğu durumu anlatması için görüştüğümüz Filistinli araştırmacı Dr. Muin Naim, yaşanan sıkıntıların büyük bir trajediye dönüştüğünü belirterek, “Yüzlerce hasta insanın ölmesi an meselesi.
 
Bu, israil’in toplu katliamlarının sessizce olanı. Önümüzdeki günlerde, ölüm haberleri gelecek ve o andan itibaren maalesef iş işten geçmiş olabilir” diye konuştu.

AMAÇ GAZZE’DE SÜREN DİRENİŞİ KIRMAKTIR
Siyonist israil rejiminin amacının Gazze’de direnişi kırmak ve tüm Filistin’de uyguladığı baskı ve zulümler sonrası Filistinlileri, Filistin topraklarından sürmek olduğunu dile getiren Dr. Muin Naim, şunları söyledi: “Darbenin hedeflerinden bir tanesi de Gazze’de süren direnişi kırmaktır.
 
‘Direnişin kırılması için Gazze’yi boğmak lazım, ki insanlar teslim olsunlar’ düşüncesi ile hareket ediyorlar. Siyonistlerce Mısır cuntasına verilen darbe hakkının karşılığında, Gazze’ye baskıların arttığını görüyoruz.
 
İsrail medyasını takip edenler, tüm israil işgal rejimi yetkili bakanlarının açıklamalarında şu ifadeleri görürler: ‘Batıya şunu söyledik: Siz yanı başımızda İslami bir devlet istemiyorsanız, yapılacak darbeye destek vermelisiniz ve yapılacak katliamları da görmezden gelmelisiniz’ siyonistlerin bu sözleri bile her şeyi anlatmaya yetiyor.”

220 ÇEŞİT İLAÇ TÜKENDİ, ELEKTRİK YOK, YAKIT BİTTİ
Şimdiye kadar israil’in Gazze’ye yönelik sürdürdüğü ambargo devam ediyor. Mısır cuntasının, ambargoyu delen tünelleri yıkması ve Gazze’ye yönelik düşman tavırları, ambargoyu daha çok ağırlaştırdı.
 
Ambargoyu ağırlaştıran cuntanın ,siyonist rejimin hesabına çalıştığını ifade eden Dr. Naim, “Gazze’de şu an yaşanan trajedi, 10 yıldır yaşanan ambargonun en şiddetli dönemidir. Şu anda çok ciddi anlamda sağlık ve yakıt sıkıntısı yaşanmaktadır. Bununla birlikte tabi ki 220 civarında ilaç bulunmuyor Gazze’de. Yüzlerce ilaç ve tıbbi gereç tükenmek üzeredir.
 
Yakıt yokluğundan dolayı, elektrik üreten santraller durmuş durumda. Sadece biri şu an çalışıyor. Gazze’de şu an halk, yaklaşık 15 ile 20 saat arasında bir zamanı elektriksiz geçiriyor.
 
İnsanlar büyük bir sıkıntı içerisindeler. Ulaşım konusunda insanlar bir yerden bir başka yere gitmek için, saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Çünkü yakıt sıkıntısından dolayı araçlar çalışmıyor.” dedi.

SESSİZ BİR KATLİAMLA YÜZLERCE HASTANIN ÖLMESİ AN MESELESİ
En önemlisi de hastanelerde veya evlerinde solunum veya tıbbi cihazlara bağlı yaşayan hastaların çok ciddi sıkıntılar yaşadığı ve ölümle burun buruna geldiğini anlatan Dr. Naim, “Bu hastalar her an ölebilir. Özellikle de hastanelerdeki çok kısıtlı yakıtın bittiği anda, jeneratörlerin durmasıyla yüzlerce hasta insanın ölmesi an meselesi.
 
Tabi evlerde solunum ve tıbbi cihazlara bağlı olanlar için bu durum çok daha riskli ve ölümcül olabiliyor. Şu anda Gazze’de israil’in bombalarıyla toplu bir katliam yapılmıyor ama uygulanan sıkı ambargoyla böyle bir yöntemle toplu, sessiz bir katliam yapılmaktadır.
 
Buna karşı insanların, daha doğrusu hala insanlık vicdanı taşıyan insanların bu konuda hareket etmesi gerektiğine işaret ediliyor ve adeta bir alarm veriyor Gazze. Çünkü önümüzdeki günlerde ölüm haberleri gelecek ve o andan itibaren maalesef iş işten geçmiş olabilir” diyerek uygulanan ambargoyla, sessiz bir katliam yapıldığına dikkat çekti.

MÜSLÜMANLARIN GÖREVİ ÖLÜLERE SAHİP ÇIKMAK DEĞİL!
Gazze halkının çektiği acı ve sıkıntıların büyüklüğüne rağmen, yaşananlar karşısında insanlığı harekete geçirememenin kendilerine de büyük bir hüsran yaşattığını ifade eden Dr. Naim, “İnsanların, Müslümanların görevi; ölülere sahip çıkmak değil, insanlara ölmezden önce sahip çıkmak ve kurtarmaktır.
 
Yani ölülere sahip çıkmak veya çıkmamak önemli değil, çünkü onlar acı çekmezler. Ama ölmeden önce bu insanların yanında durmak lazım” diye belirtti.

AMBARGONUN BİR MÜSEBBİBİ DE CUNTAYI DESTEKLEYEN ARAP REJİMLERİ
Gazze’de süren ambargonun bir müsebbibinin de Mısır’da darbeci katil cuntayı destekleyen ve siyonist rejimin zulüm ve vahşetlerine sessiz kalan bazı Arap rejimleri olduğunu dile getiren Dr. Naim, “Aslında şu anda bu ablukayı, bu ambargoyu sadece israil işgal rejimi ve Mısır cuntası yapmıyor.
 
Bunu, israil rejimine ve darbeci cuntaya destek veren bazı Arap ülkeleri de yapmaktadır. Çünkü ortaya çıkan sonuçların sebebinde: Darbeyi ve katliamları desteklemek var” diyerek bu Arap rejimlerinin teşhir edilmesi gerektiğini ifade etti.

İNSANİ VE İSLAMİ TÜM HAREKETLERE ÇAĞRI
Ambargonun kırılması noktasında, insani kuruluşlara ve tüm Müslümanlara yönelik çağrıda bulunan Dr. Muin Naim, “İnsani kuruluşları ve İslami hareketleri Gazze’nin içinde bulunduğu zor ambargo şartlarından kurtulması için harekete geçmeye çağırıyorum. Çünkü dediğim gibi, şu anda hareket zamanıdır.
 
Beklersek daha kötü sonuçlarla karşı karşıya kalabiliriz. O zaman iş işten geçmiş olabilir” diyerek İslam dünyasını harekete geçmeye çağırdı.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir