• DOLAR 32.574
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2426.025
  • ...
 Şiddetin olmadığı yerde PKK ‘SIFIR’ ÇEKTİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şükrü Gündüz Doğruhaber
Yerel seçimler yaklaştıkça PKK bölgede saldırılarını arttırarak korku ortamı oluşturmaya çalışıyor. PKK’nin siyasi uzantısı BDP’nin de saldırılarla ilgili hiçbir açıklama yapmaması, onun da şiddeti desteklediği şeklinde yorumlandı.

Kuruluşundan günümüze kadar kendi dışında hiçbir fikre ve görüşe hayat hakkı tanımamak için şiddete başvuran PKK, neredeyse herkesi, saldırarak ve şiddete başvurarak tasfiye etmeye çalışıyor.
 
Bölgenin sosyal ve kültürel yapısıyla sürekli çatışma halinde olan PKK, Kürt halkına saldırarak sindirmeye çalışıyor. Şimdi de silah ve şiddet yoluyla baskı yaparak, tehdit ederek gelecek seçimlerde halkın oy’unu sahiplenmeye çalışıyor.
 
Çünkü şiddetten, kandan, beslenen PKK’nin şiddetin ve baskının olmadığı yerde sıfır çektiği görülüyor. Son olarak Irak Kürdistan’ında yapılan seçimlere PÇK ismiyle katılan PKK’nin bir milletvekili bile çıkaramayarak sıfır çektiği öğrenildi.

SALDIRILARA BÜYÜK TEPKİ
Bölgede halktan büyük destek alan HÜDA PAR’ın yükselişini hazmedemeyen PKK’nin paravan gençlik yapılanması tarafından son bir ay içerisinde HÜDA PAR’ın Silvan ve Silopi ilçelerindeki parti teşkilatlarına molotoflu ve bombalı saldırılar düzenlendi.
 
Ayrıca yine PKK tarafından bazı dindar ailelerin evlerine ve bazı sivil toplum kuruluşlarına da molotoflu ve bombalı saldırılar yapıldığı görüldü. Gazetemize değerlendirmelerde bulunan sivil toplum kuruluşu başkanları, siyasi parti temsilcileri ve akademisyenler, saldırılara sert tepki gösterdi.
 
Açıklamalarda, bu saldırıların kimseye yarar sağlamayacağı belirtilerek, bu saldırgan tutumdan bir an önce vazgeçilmesi çağrısı yapıldı. Saldırılar, çözüm sürecinin neticesinde PKK/BDP geleneğinin devletle çatışarak elde etmiş olduğu “tecrübe”yi toplumun diğer kesimlerine yöneltebilir’ endişesini bir kez daha ortaya koydu.

BU SALDIRILAR KABUL EDİLEMEZ
Bu saldırıların çözüm sürecinin neticesinde PKK/BDP geleneğinin devletle çatışarak elde etmiş olduğu bu tecrübeyi toplumun diğer kesimlerine yöneltir mi’ endişesini haklı gösterebilecek türden saldırılar olduğunu belirten Ak Parti eski Batman Milletvekili Avukat Mehmet Emin Ekmen, “Bu saldırılar; ister siyasi bir partiye, ister bir sivil toplum kuruluşuna veya isterse de sıradan bir vatandaşa yönelik olsun, kabul edilemez. Her hangi bir kişi ve kuruma yönelik şiddet içeren bütün girişimler toplum tarafından lanetlenmeli ve dışlanmalıdır.
 
Bu saldırılar aslında toplumda çok ciddi bir şekilde var olan ve yeterince seslendirilmeyen, ‘acaba çözüm sürecinin neticesinde PKK/BDP geleneğinin devletle çatışarak elde etmiş olduğu bu tecrübeyi toplumun diğer kesimlerine yöneltir mi’ endişesini haklı gösterebilecek türden saldırılardır.
 
Bunlara biran önce son verilmesini ve tüm yapıların tutarlı bir şekilde demokrasi ve çoğulcu toplum yapısının desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

BDP, BU SALDIRILARI KINAYAN BİR TUTUM SERGİLEMEDİR
Silahların vesayetiyle elde edilebilecek siyasi kazanımların uzun vadeli ve kalıcı bir çözüm sağlamayacağını belirten Ekmen, “Bölge insanı devletin bütün zalimane uygulamalarına karşı 90 yıl boyunca dilini ve dinini korumuş ve muhafaza etmiştir.
 
Başka kesimlerden gelebilecek saldırılara karşı da ‘kendi var olma hakkı’nı koruyacaktır. Bu anlamda bu tür saldırıların göreceli olarak bir etki yarattığı düşünülse de bu saldırılar kalıcı sonuçlar doğurmayacaktır.
 
Bu saldırılar, yapanlar açısından bir tutarsızlık ve çelişki göstergesidir. Bunu da ayrıca ifade etmek gerekiyor. Sadece bu süreçte değil, geçmişte Ak Parti’ye, Ak Partili kadınlara yönelik saldırılar oldu. Ak Partili gençlere yönelik ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik bazı saldırılar da oldu.
 
Bu saldırıların hiç birisinde BDP, bu saldırıları kınayan bir tutum sergilemedi. Bu da BDP açısından bir eksikliktir. Onların da bu durumu telafi etmesi gerekir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR OYUNLARI BOŞA ÇIKARACAKTIR

Yapılan saldırılar için HÜDA PAR’a geçmiş olsun dileklerinde bulunan AK Parti MKYK Üyesi ve SDE Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay, bu saldırıları yapanların PKK içinde barış sürecini istemeyenlerin olduğunu söyledi.
 
HÜDA PAR yöneticilerinin geçmişte yapılan saldırılar karşısında takındıkları vakur ve sağduyuyu sergilemeye devam etmesi gerektiğini belirten Aktay, “Genel olarak PKK’nin içindeki bir takım unsurların barış sürecinden pek memnun olmadığını, bunu bozacak çok farklı hamleler deniyor olduklarını görüyoruz.
 
HÜDA PAR’a yapılan bu tür saldırılar bence farklı denemelerden bir tanesidir. Sadece bir tek HÜDA PAR’a yapılmış bir saldırı olarak değerlendirmemek gerekiyor, PKK’nin saha içerisindeki bir takım unsurlarının bu süreçten memnun olmadıklarını ve bunu bitirmeye çalıştıklarını biliyoruz. Bütün PKK için veya taban için bunu söylemek doğru değildir, bir takım unsurların yaptıkları denemelerle bunu denemeye çalıştıklarını görüyoruz.
 
Temenni ederim ki başarılı olmazlar. Bu saldırılar karşısında HÜDA PAR yöneticilerinin geçmişte yapılan saldırılar karşısında takındıkları vakur ve sağduyulu davranışlarını koruyacaklarını ve oynanmak istenen bu oyunu boşa çıkaracaklarını tahmin ediyorum” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR’IN YÜKSELİŞİ BDP/PKK’YI RAHATSIZ EDİYOR
“Bu saldırıların yapılması HÜDA PAR’ın bölgede olan gücünü gösteriyor” diyen Yeni Akit Gazetesi’nin sahibi ve İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, “PKK bu güne kadar varlığını şiddete dayandıran bir örgüttür. Dolayısıyla kendisine rakip olabilecek, kendisinin çalışma alanını daralttığı düşündüğü her kuruluşa karşı böyle saldırıları olmuştur.
 
HÜDA PAR’ın bölgedeki ağırlığı ve bölgede alternatif oluşturması ve özellikle İslami hassasiyetleri olan kesimlerin teveccühleri BDP/PKK’yı rahatsız ediyor. Kürt halkının en önemli özelliği İslamiyet’e olan bağlılığıdır. HÜDA PAR’ın halktan bu kadar teveccüh alması da doğaldır. BDP/PKK’nın rahatsız olması HÜDA PAR’ın gücünü gösteriyor.
 
HÜDA PAR’ın sağduyulu davranarak şiddete şiddetle karşılık vermeden hukuk çerçevesinde mücadelelerini yürüteceklerini düşünüyorum. Şiddet sarmalına girmeden hukuk çerçevesinde mücadelenin yürütülmesi sağlanmalıdır” diye konuştu.

SEÇİMLERDE İNSANLAR KABADAYI SEÇMİYOR
Bölge halkı, bu yapılanların bölgede egemen olmak ve kendi varlığını devam ettirebilmek için yapıldığını bildiği için, PKK’ya karşı olan tavrını koruyacağını söyleyen Karahasanoğlu, “Seçim sürecinde insanlar kabadayı seçmiyorlar.
 
Kendi inançlarına saygı duyacak, kendilerine hizmet yapacak insanları iş başına getirmek istiyorlar. Kabadayılık yapan ve terör estiren birinin belediye başkanı olmasını istemezler. Bu tavırlarına devam ederlerse bu onların aleyhine dönecektir” dedi.

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOKTUR
“Bu saldırıları PKK ve bileşenlerinin oluşturmuş olduğu düşüncenin ve fikrin tahammülsüzlüğü ve bir derebeyliği kurmak istedikleri şeklinde okumak gerekiyor” diyen AK Parti MKYK Üyesi, Prof. Dr. Mazhar Bağlı, “Demokrasi, özgürlükler, farklılıklar diye yola çıkanlar, hiçbir demokratik tavır içinde bulunmuyor ve hiçbir farklılığa tahammül etmiyorlar.
 
Bu kurmuş oldukları ideolojinin ve düzenin sarsılmasından çok büyük bir endişe duyduklarının göstergesidir. Kendi ideolojilerine inanıyor ve güveniyor olsalardı halkın üzerinde korku ve baskı ile düşüncelerini yaygınlaştırma yoluna başvurmazlardı.
 
Bu kurmuş oldukları yapının ne kadar suni bir yapı olduğunu gösteriyor. Sahip oldukları düşüncenin bölgesel dinamiklerle ve özellikle yörenin sahip olduğu geleneksel yapısıyla çok paralel içeriğe sahip olmadığının göstergesidir.
 
Bu bölgede farklı ses çıkaran herkesin kendi varlıklarını tehdit eden bir unsur olarak gördükleri şeklinde okumak gerekiyor.
 
Ama korkunun ecele faydası yoktur. Bölge çeşitliliği, farklılığı, farklı inançları ve farklı kültürleri içinde barındıran çok kadim bir medeniyeti tevarüs ediyor. Bölgenin bu sosyolojik dokusu değişmeyecektir” diye konuştu.

ZORLA GÜZELLİK OLMAZ
Bunların çok erken dönem Kemalizminin ve geç dönem JİTEM’in bir kötü taklidi şeklinde hareket ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Bağlı, “Jakoben, tepeden inmeci, toplumsal değerler ve düşüncelerle buluşmak yerine daha çok onların sahip oldukları etnik yapıları yaşadıkları mağduriyeti istismar eden bir yapıya sahipler.
 
Sürekli kendilerinin farklı coğrafyalarda yaşayan Kürtlerin tek temsilcisi olarak gösterme eğilimindeler. Bundan dolayı farklı ses çıkaranlara büyük bir tepki gösteriyorlar. Kuzey Irak, Suriye ve İran’daki Kürtlerin de temsilcisi olduklarını dile getiriyorlar. Ama bunu zorla yapmak istiyorlar. Zorla güzellik olmaz” şeklinde konuştu.

PKK ZİHNİYETİ KÜRTLERİ HERKESE DÜŞMAN ETMEK İSTİYOR
“Kuzey Irak’taki seçimlerde çok büyük bir hezimet yaşamaları Kürtlerin bunlara karşı esas tavırlarının ne demek olduğunu gösteriyor” diyen Prof. Dr. Bağlı, “PKK’nın en büyük ortak paydası bölgede var olan diğer kavimlere Kürtleri düşman haline getirmektir. Farisilerle, Araplarla, Türklerle, Gürcülerle ve Ermenilerle düşman haline getirmek istiyorlar.
 
Bu ideoloji bölgenin toplumsal yapısı ve sosyolojik dokusuyla uyuşmaz. Bu nevzuhur bir şeydir” dedi.

İKİYÜZLÜ VE TAHAMMÜLSÜZ BİR YAPIYA SAHİPLER 
Bu saldırıların yeni olmadığını geçmişten beri bu tür saldırıların yapıldığına dikkat çeken Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan

 Kaya, “Bu saldırıları yapanlar her seferinde bir tepki geliştiğinde de ‘bu örgütlü bir saldırı değil. Birileri inisiyatif kullandı’ şeklinde açıklamalar yaparak olayların üstünü kapatmak istiyorlar. Bir taraftan da bu olayları kesin bir dille kınamayarak bu saldırıların arkasında olduklarını ve yapılanlara onay verdiklerini ortaya koyuyorlar.
 
Sorunun kökeninde PKK kimliğinde kendisini bulan bu Kürt milliyetçi hareketinin kendisi dışındaki her türlü oluşuma ve bilhassa da İslami kimlikli oluşumlara karşı müthiş bir tahammülsüzlüğüdür. Kendileri konuştuklarında sürekli ‘baskı ve zulme maruz kaldıklarını ve bundan dolayı ortaya çıktıklarını’ ifade ediyorlar. Ama eleştirdikleri ve ret ettikleri sistem kadar baskıcı ve tahammülsüz olduklarını bu yaptıkları ile ortaya koyuyorlar” dedi.

GEÇMİŞTE YAŞANAN OLAYLARDAN DERS ÇIKARMIYORLAR
Geçmişte çok acı olaylar yaşanmasına rağmen bu zihniyete sahip olanların geçmişte yaşanan olaylardan hiçbir ders çıkarmadığını belirten Kaya, “Türkiye’de geçmişe göre çok şey değişti. Artık bu anlayışın da kendisini bu ortama adapte etmesi gerekiyor. Yerel seçimlerin yaklaşması ile bu tutumlarını sürdüreceklerini tahmin ediyorum.
 
Bu saldılar karşısında HÜDA-PAR’ın geri adım atmak anlamında değil, ama sabırlı olması gerektiğini düşünüyorum. Bunlara cevap vermek onların ekmeklerine yağ sürmek olur” şeklinde konuştu.

DEVLET ACİZ BİR GÖRÜNTÜ SERGİLİYOR
Devletin kendi üzerine düşeni yapmaktan aciz bir görüntü sergilediğini söyleyen Kaya, “Devletin burada çok ciddi tedbirler alması lazım. Devlet kamu otoritesini temsil ediyor ve bir şeyler söylüyorsa insanları kendilerini korumak zorunda bırakmaması gerekiyor. Devletin dernek binalarını, parti binalarını ve şahsi mülklerini kendi kendine korumak zorunda bırakmaması gerekiyor.
 
Hukuk devletinin böyle olması gerekiyor. Ama maalesef bu konuda devletin ciddi bir eksikliği olduğunu görüyoruz” diye konuştu.

BU SALDIRILARI YAPANLAR ÇAPULCU SÜRÜSÜDÜR
Bu eylemleri yapanların çapulcu sürüsü olarak tanımlanabileceğini belirten Kaya, “Halkın görüşünü sopayla, molotofla ve silahla değiştirmeye çalışmak despotluk ve zorbalıktır” dedi.
 
BDP’nin yapılan saldırılar karşısında tavrını net olarak ortaya koyması gerektiğini belirten Kaya, “BDP bu konuda daha net ve açık bir tutum takınmalıdır.
 
Yapılanların yanlış olduğunu ve tasvip etmediğini net bir şekilde ortaya koymalıdır. Bunu yapanlar siyasi zeminde kendilerine sempati oluşturduğunu düşünmesinler.
 
Bu mantık devam ederse herkes bundan zarar görecek. Herkes kendi düşüncesini şiddete başvurmadan halka anlatsın. Halk da bu görüşlere karşılık veriyorsa, seçim sandığında onlara bu yetkiyi verecektir” şeklinde konuştu.

BUNLARIN KÜRT HALKINA VEREBİLECEKLERİ BİR ŞEYLERİ YOK
PKK’nın başından beri kendisi dışında hiçbir oluşuma hayat hakkı tanımadığını ve özellikle İslam’ı referans olarak kabul eden İslami hareketlerden çok rahatsız olduğuna dikkat çeken İmkan-Der Genel Başkanı Murat Özer, “PKK kendisini bütün Kürt halkının tek temsilcisi olarak göstermeye çalışıyor.
 
Bu konuda kendisini kabul etmeyen başta İslami camialara yönelik şiddete varan eylemler yaptı. HÜDA PAR’a yönelik bu saldırılar da bundan kaynaklanıyor. Kürt halkı Müslüman ve dindar bir halktır. Bu kimliğinden dolayı İslami yapıların arkasından gidip destek veriyor.
 
PKK, Kürt halkının İslamlaşmasına engel olduğu gibi, İslami hareketlerin Kürt sorununa yaklaşmasına ve gerçek anlamda bir çözüm üretmesine de karşı çıkıyor.
 
İzin verdiği takdirde alternatif olmaktan çıkacaklarını biliyorlar. Onlar çatışma ortamından besleniyorlar. Çatışma ortamı bitince bunların Kürt halkına sunabilecekleri bir şeyi kalmayacak. Sistemleri Kemalistlerin yöntemine benziyor.
 
PKK devletle pazarlık yaparken masadan daha güçlü kalkabilmek için silah tehdidini elinde tutuyor. Çözüm sürecini istemeyen ve bunu engellemeye çalışacak radikal unsurların bu saldırılara devam edeceğini düşünüyorum” dedi.

ÇATIŞMA KÜRT HALKINA ZARAR VERİR
Şiddete dayalı hiçbir eylemi kabul etmenin ve hoş görmenin mümkün olmadığını ifade eden BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, “Kürt halkının geleceğini düşünen, bütün grup, kuruluş, örgüt ve partilerin ısrarla birbirleri ile çatışmaktan kaçınmaları lazım” dedi.

Şiddete başvurmadan demokratik yollarla mücadele eden, her türlü fikre hoşgörü ile yaklaşılması gerektiğini belirten Tan, “Herkesin kendi fikrini ifade etmesi gerekiyor.
 
Siz o fikre katılırsınız veya katılmazsınız bu ayrı bir konudur. Katılırsanız desteklersiniz oy verirsiniz içinde olursunuz. Katılmazsanız da oy vermezsiniz, desteklemezsiniz, yanında olmazsınız. HÜDA PAR’ın bugün şiddete başvurmadan demokratik alan içerisinde çalışması kazançtır.
 
Dolayısıyla bu tip açık çalışmalara karşı yürütülecek şiddete dayalı hiçbir eylemi kabul etmek ve hoş görmek mümkün değildir. Kürt halkının yararına olan, çatışmadan şiddete başvurmadan, herkesin kendisini açıkça ifade etmesidir.
 
Kürt halkının birbiri ile çatışması, Kürt halkının düşmanlarına yarar. Kürt halkı bundan bir şey kazanmaz. Dolayısıyla hangi fikirde ve görüşte olursa olsun Kürt halkının geleceğini düşünen, kimliği için mücadele eden bütün grup, kuruluş, örgüt ve partilerin ısrarla birbirleri ile çatışmaktan kaçınmaları lazım” diye konuştu.

KÜRDİSTAN HALKI HÜDA PAR’A SAHİP ÇIKACAKTIR
Azadi İnisiyatifi Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sıdkı Zilan da Kürdistan halkının böyle bir saldırıyı asla kabul etmeyeceğini ve HÜDA PAR’a sahip çıkacağını söyleyerek şöyle konuştu: “Kürdistan halkı böyle bir saldırıyı kabul etmez. Bu saldırı BDP’ye veya başka bir partiye yapılsa da aynı tepkiyi göstereceğiz.
 
HÜDA PAR ve Kürdistan’ın tüm siyasi hareketleri halka emanettir. Bu siyasi oluşumlar da halktan destek istiyor. Siyaset olur, tepki olur, eleştiri olur ama fiili bir saldırı hukuka aykırıdır.
 
Bu tür saldırılar hiçbir şekilde tasvip edilemez. BDP’nin bu saldırılar karşısında açıklama yapmaması, tepki göstermemesi maalesef BDP’nin özerkliğinin olmadığı anlamına gelmektedir. BDP siyasi ve ideolojik vesayet altındadır.

HÜDA PAR bu saldırılar karşısında yine temkinli davranıp sağduyu çağrısı yapmıştır. HÜDA PAR yaptığı açıklamada ‘Kürdistan halkının menfaatine olmayan her şeyden geri duracağız’ diyor. Bunlar çok önemli beyanlardır. Kimliği, dini, rengi ve ırkı ne olursa olsun herkesin bir hakkı bir hukuku vardır. Her kesimin meşru daire içerisinde faaliyet gösterme ve kendini ifade etmeye hakkı vardır. Bu açıdan HÜDA PAR’a sahip çıkalım diyorum. Buradan kastım oy vermekten değil, haksızlığı ve saldırılara karşı sahip çıkalım diyorum”

PKK saldırıları bölgeyi ayağa kaldırdı
Yıllarca Kürt halkına kan kusturan zalim örgüt PKK’nin, geçtiğimiz hafta Hüda Par’ın Şırnak Silopi ilçe teşkilatı ile Cizre ilçesindeki parti üyelerinin evlerine bombalı saldırıda bulunması, Hüda Par’ın tüm il ve ilçe teşkilatlarını ayağa kaldırdı. Hain saldırılara bölgedeki siyasi parti temsilcileri ve STK’lar da sert tepki gösterdi.

Parti teşkilatları ile parti üyelerine yapılan hain ve kalleş saldırılara karşı Hüda Par’ın tüm il ve ilçe teşkilatları ayağa kalktı. Batıda demokrasi ve barış yanlısı olduğunu iddia eden PKK ve PKK/BDP yetkili ve yandaşların, doğuda ise son derece saldırgan ve vahşi yöntemler kullanmasına tepki gösteren Hüda Par yöneticileri, PKK’nin Hüda Par’ın yükselişini engellemeyeceğini vurguladılar. Öte yandan bazı siyasi partilerin bölgedeki temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları da saldırıları sert bir dille kınadı.
 

İşte vahşi örgüt PKK’nın saldırılarına karşı yükselen o tepkilerden bazıları:

SALDIRILARLA HALKA OLAN DÜŞMANLIKLARINI ORTAYA KOYUYORLAR
Şanlıurfa: Hür Dava Partisi Şanlıurfa İl Başkanlığı, Silopi ilçesinde partilerine yönelik gerçekleştirilen saldırıları kitlesel basın açıklaması ile telin etti. Basın açıklamasını okuyan Hüda Par Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, “ Kürt halkının haklarını savunduklarını iddia eden bu kişilerin gerçekleştirdikleri bu saldırı, onların halkın yanında değil de tam karşısında olduklarını gösteriyor” dedi.

BUNLARIN BU GÜNÜ BÖYLEYSE YARINLARI NASIL OLACAK!
Adana: Adana il başkanlığında bir araya gelen Hüda Par’ın, Seyhan, Yüreğir, Sarıçam ve Çukurova İlçe başkanlıkları, Hüda Par Silopi İlçe Başkanlığı binasına düzenlenen bombalı saldırıyı, yaptıkları ortak basın açıklaması ile lanetledi. Teşkilat adına açıklama yapan HÜDA-PAR Adana İl Başkan yardımcısı Abidin Serin, “Maalesef, aciz olanlar, kendilerine ve düşüncelerine güvenemeyenler, barış ve huzuru hazmedemeyenler bir kez daha huzurumuzu kaçırmak istemişlerdir” İfadelerini kullandı.

KÜRTLERİN FİTNE VE SAVAŞA İHTİYACI YOK
İzmir: Saldırıyı kınayan Hüda Par İzmir İl teşkilatı adına il başkanı Hüseyin Şani, Müslüman Kürt halkının fitne ve savaşa ihtiyacı olmadığını belirterek, oynan oyunlara alet olunmaması çağrısında bulundu.

SERMAYESİ BUZ OLANLAR GÜNEŞTEN KORKARLAR
Konya: Hüda Par Konya İl Başkanı Halis Özelçi PKK saldırılarıyla ilgili olarak, “Sermayesi buz olanlar güneşten korkarlar” diyerek saldırıları kınadı.

Van: Hür Dava Partisi Van İl Teşkilatı, HÜDA PAR ve dindar insanlara yapılan saldırıları lanetledi. Van İl Başkanı Rasim Sayğın tarafından yapılan açıklamada, “Neye hizmet ettikleri bilinmeyen bu çetelerin özellikle gençleri ve çocukları kullanması ayrıca üzüntü vericidir” dendi.

HÜDA PAR Van İl Başkanlığı`na geçmiş olsun ziyaretinde bulunan İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) Van Şubesi Başkanı Abdurrahman Eren, “Demokrasiyi savunan BDP/PKK demokratikleşme yönünde hiçbir adım atmıyor. Devletin derin odaklarının İslami gruplara yönelik bölgede projeleri devam ediyor. Bu projeler masum projeler değil ve HÜDA PAR`a yapılan saldırılar da bu projelerin bir parçası niteliğindedir” dedi.

PKK’Lİ ÇETELER HUZURU BOZMAK İSTİYOR
Gaziantep: Kalleşçe saldırılar Gaziantep’te düzenlenen kitlesel basın açıklaması ile lanetlendi. Basın açıklamasında, saldırılarla halkın huzur ve güvenliğinin hedef alındığı vurgulanarak, çıkarılacak fitne ateşinin başta ateşi tutuşturan PKK çevresi olmak üzere, her kesimi yakacağı belirtildi.

Denizli: Hür Dava Partisi Denizli İl Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında, partilerinin Silopi ilçe binasına düzenlenen bombalı ve molotoflu saldırı kınandı.

Bingöl: Karlıova’da düzenlenen istişare toplantısında, parti üyeleri ile bir araya gelen HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı, partilerine yönelik saldırıları kınadı. Tasalı, “Bu insanlık düşmanı zihniyeti kınıyor, saldırganları lanetliyoruz” dedi.

HÜDA PAR’A SALDIRIYA ELAZIĞ’DAN TEPKİ
Elazığ: Hür Dava Partisi Elazığ İl Teşkilatı, tarafından PTT Meydanı’nda yapılan basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Abdulcelil Demir, PKK ve paravan yapılarının partilerine yönelik saldırılarını kınadı. Saldırıları ayrıca Hür Dava Partisi Kovancılar ilçe teşkilatı ile diğer ilçe teşkilatları da lanetledi.

GÜCÜNÜ HALKTAN ALAN HÜDA HAR’DAN KORKUYORLAR
Ağrı: Saldırılara sert tepki gösteren Hür Dava Partisi Ağrı İl Başkanı Burhan Aslan, gücünü halktan alan Hüda Par’ın bazı çevreleri endişe ve korkuya sevk ettiğini belirtti.

PARTİMİZE SÜREKLİ SALDIRIYORLAR
Bitlis: Hür Dava Partisi Bitlis İl Teşkilatı, ile ilçe teşkilatları da partilerine ve dindar kişilere yönelik düzenlenen saldırıları kınadı.

SALDIRILAR İSLAM’A VE İNSANLIĞA HİZMET EDENLEREDİR
HÜDA PAR Tatvan İlçe Başkanı Erkan Yürek de, “Saldırı, halkın teveccühünü kazanmış ve kazanmaya devam eden Hür Dava Partisi’nin bu hızlı yükselişini hazım edemeyen karanlık çevrelerce yapılmıştır” dedi.

SALDIRILAR MARDİN’DEKİ TEŞKİLAT VE STK’LARI AYAĞA KALDIRDI
Mardin: PKK’nin hain saldırıları Mardin’deki teşkilatları da ayağa kaldırdı. Hür Dava Partisi Mardin İl Başkanı Şehmus Akman, hem Mardin Cezaevi önündeki katliamı ve hem de Silopi İlçe teşkilatlarına yapılan menfur saldırıyı kınadı. Mardin’in Midyat ilçesindeki 7 STK da saldırıları kitlesel basın açıklaması ile protesto etti.
 
Hür Dava Partisi Kızıltepe İlçe Başkanı Burhan Aydın da partilerini kurarken her türlü baskı ve saldırıyı göze alarak yola koyulduklarını ifade etti. Hür Dava Partisi Mazıdağı İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen basın açıklamasında da HÜDA PAR’a saldırıların, PKK’nin bitmişliğinin ve iflasının göstergesi olduğuna dikkat çekildi.

Adıyaman – Kahta: PKK saldırılarına bir tepki gösteren HÜDA PAR Kâhta ilçe teşkilatı başkanı Bedir Elçi saldırıları kınadı. Saldırılara Hüda Par Kilis ile Osmaniye il teşkilatları da düzenledikleri basın açıklamalarıyla sert tepki gösterdiler.

SALDIRIYI YAPANLAR BU YÜKÜN ALTINDA EZİLECEKLER
HÜDA PAR’A yönelik gerçekleştirilen kalleş ve hain saldırılara bazı siyasi partilerin bölgedeki temsilcileri ile STK’lar da sert tepki gösterdi. HÜDA PAR’ a yapılan saldırıları kınadıklarını belirten AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, bir partinin saldırıya uğraması ya da baskı altına alınmasının hiçbir şekilde kabul edilmez olduğunu söyledi.
 
Aydın Altaç, Silopi’de HÜDA PAR binasına yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek, bu tür saldırıları düzenleyenlerin bu yükün altında ezileceklerini söyledi.

HÜDA PAR’A SALDIRILAR SÜRECİ BALTALAYABİLİR
Saldırılara bir tepki de Saadet Partisi Diyarbakır il başkanlığından geldi. Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını ve HÜDA PAR’a yapılan saldırıları kınadıklarını belirten Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, BDP ve yanlılarının böyle bir saldırıyı yapmalarının çözüm sürecini baltalayabileceğini söyledi.

BU ATEŞ PKK-YDG-H’Yİ YAKAR
Güneydoğuna yaygın ve güçlü bir tabana sahip olan bölgedeki STK’lardan Mustazaflar Cemiyeti de hain saldırılara sert tepki gösterdi.
 
Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, saldırıların amacının bölgeye kaos getirmek olduğu belirtilerek, yanacak ateşin ilk başta PKK/YDG-H çevresini yakacağının altı çizildi.

FİTNE ATEŞİNİ SÖNDÜRÜN
Düzenlediği etkinliklerle milyonları meydanlarda toplayan Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi tarafından yapılan açıklamada da, saldırıların hedefinde sadece belli bir kesimin olmadığının altı çizilerek saldırılara hedef olan tüm kişi ve kurumların üzerlerine düşeni yapmaları gerektiği vurgulandı.
 
Geçmişte kundaktaki bebekleri ve camilerde namaz kılan Müslümanları kurşuna dizen zihniyetin saldırılarının devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, bu yangının Kürt halkını yakacağı gibi yangını çıkaranları da yakacağı ifade edildi.

CİZRELİ STK’LARDAN PKK SALDIRGANLIĞINA SERT TEPKİ
Hüda Par ve dindar bir ailenin evine yönelik yapılan saldırılar, Şırnak Cizre’de faaliyette bulunan 5 STK tarafından yapılan ortak basın açıklamasıyla telin edildi.

Mazlum Der’den saldırıya kınama
HÜDA PAR Silopi ilçe binasına düzenlenen saldırıyı Mazlum-Der Şırnak Şubesi de kınadı. Mazlum-Der Şırnak Şubesince yapılan açıklamada, saldırının toplumsal huzur ve barışı bozmaktan başka hiçbir amaca hizmet etmediği ifade edildi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir