• DOLAR 32.371
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2325.83
  • ...
İslam terörle mücadele için geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Son zamanlarda değişik ülkelerde gerçekleştirilen ve İslam diniyle bağdaştırılmaya çalışılan terör eylemlerine din âlimlerinden ortak kınama geldi. Akademisyenler, “Müslüman terörist olmaz. Terörist deN Müslüman olamaz” dedi.

Risale-i Nur Perspektifinde Hakikat Arayışında Nübüvvetin Rolü Sempozyumu’na katılan 40’ı aşkın ülkeden akademisyen ve din adamları terör eylemlerine tepki gösterdi.

Pakistan’ın Lahor bölgesindeki Pencap Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hamid Aşraf Hamdani, Müslümanlar’a ‘terörist’ damgası vurulmaya çalışıldığına dikkat çekerken “İslam dininin ve Müslümanlar’ın terörle hiçbir ilgisi olamaz. Ne İslam dininde ne de Müslüman’da terörizm olmaz” dedi.

CEZASI EBEDİ CEHENNEM

Kuzey Irak Evkaf Bakanlığı Bilimsel Kurul Üyesi Dr. Medih Muhammed Ömer, terör eylemleri ile İslam dininin yan yana gelemeyeceğinin altını çizdi. Ömer, “İslam terörle mücadele için geldi. Şiddeti bitirmek için geldi. Özellikle intihar kelimesi İslam dininde kesin olarak reddedilmiştir.

Bir mümini sebepsiz yere öldürmenin ebedi cehennem ile cezalandırılacağı açıkça Kur’an-ı Kerim’de bildirilmiştir” şeklinde konuştu. Ömer, çarşıda, sokakta ve camideki insanların canına kastedilmesinin hiçbir şekilde açıklanamayacağını vurguladı.

Bugün

Bu haberler de ilginizi çekebilir