• DOLAR 32.605
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2498.602
  • ...
Ahilerden BATSO'ya ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-13. Yüzyılda Anadolu'da ortaya çıkan ve her yıl 19-25 Eylül'de kutlanan Ahilik Haftası nedeniyle Batman Ahilik Teşkilatı üyeleri Batman Ticaret ve Sanayi (BATSO)'yu ziyaret etti.

 

Aralarında Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ahmet Asşız, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hadi Boğadır, Bilim Sanayi ve Teknoloji il Müdür Vekili Cemal Durceylan, , Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Murat Özlük, Batman Üniversitesi'nden Koçer Kaya ve Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkan Yardımcısı Cemil Turan'ın da bulunduğu ahiler heyeti Batman Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

 

Ahilik ve Ahilik Haftası programı ile ilgili açıklamalarda bulunan heyet üyeleri esnaf kültüründen ve bu kültürün Batman'ın hızlı gelişimden nasıl etkilendiğini ifade ettiler.

 

Heyet üyeleri, ziyaret sırasında, meslek odalarının ve yerel teşkilatların çalışmalarındaki sıkıntıları da dile getirdiler.

 

Kabul sırasında Batman esnafının Ahilik haftasını kutlayan BATSO Başkanı Demir, ahilik teşkilatının önemine vurgu yaparak çalışmalarında başarı diledi. (Cevher Ekinci-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir