• DOLAR 32.595
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2505.191
  • ...
Kürdistanlı hemşireler sertifikalarını aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal Süleymaniye Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladıklarını, bu kapsamda staj için YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde stajını tamamlayan ilk gurubun sertifikalarını aldığını belirtti. Battal, "Bu gün ikinci guruba da sertifikalarını vereceğiz. Bu süreçte stajla ilgili uygulamaların dışında karşılıklı diyalog ve etkileşimlerde devam etti. Misafir öğrencilerimizden gerek doktor ve hemşire arkadaşlarımız oldukça memnun kaldılar. Bundan dolayı bütün öğrencilerimize de teşekkür ediyorum. İnşallah işbirliğimiz bundan sonra da artarak devam edecek." dedi.
Öğrencilerin Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde doktor kadrolarını, yapılan operasyonları yerinde gördüklerini belirten Rektör Prof. Dr. Battal, hastanelerinin artık belli düzeyin üzerinde operasyon yapabilir aşamaya geldiğini söyledi.

Rektör Battal, "Doktorlarımızın bu tecrübelerini elbette Süleymaniye Üniversitesi'ndeki doktorlarımızla paylaşabiliriz. Doktorlarımız da değişik alanlarda sertifika alabiliyorlar. Bu konuda kendileriyle beraber çalışmaya da hazırız. Özellikle Kuzey Irak bölgesinde hastalar, değişik ülkelere giderek tedavi olmak istiyorlar. Bu anlamda da biz kesinlikle orada ihtiyaç duyulması halinde bu hastaları da kabul edebiliriz. Buradaki imkânlarımızı gördüler. Bu imkânlarımızı daha iyi bir şekilde Süleymaniye Üniversitesi aracılığıyla gelen hastalara daha iyi imkânlar sunarak ilişkimizi geliştirmek istiyoruz. Eğer orada ağır hasta olup herhangi bir yere nakli olmayan ve operasyona ihtiyaç duyulması halinde buradan doktor gönderebiliriz." İfadelerini kullandı.

Süleymaniye Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Shwan Asaad Qader ise, kendilerine böylesi bir mikanı sağladıkları için YYÜ yönetimine teşekkürlerini sundu.
Qader, "Eğitim süresi boyunca başhekimimize, doktorlarımıza ve hemşirelerimize, bize yardımcı olan herkese teşekkür ederiz. Burada öğrencilerimiz çok şeyler öğrendiler. Umarım ilişkilerimiz bundan sonra artarak devam edecektir. Sadece yaz staj programı değil yeni programlarda öğrencilerin ve eğitimcilerin de dahil olacağı programlar için çalışmalar düzenleyeceğiz. Van'ın doğası da insanları da çok güzel. Herkese gösterdikleri ilgi ve yakınlıktan dolayı teşekkür ederim." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sertifika dağıtım törenine geçildi.
Kursiyerlere belgeleri ; YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Süleyman Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Shwan Asaad Qader, YYÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Demirel , Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hakan Çankaya, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Hamit Mirtagioğlu verdi. Tören yapılan ikramların ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. (Mehmet Aldemir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir