• DOLAR 32.588
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2491.159
  • ...
Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden Muş Valisine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Japonya ile "Stratejik Ortaklık" seviyesinde sürdürülen iyi ilişkiler çerçevesinde gerçekleşen ziyarette, Vali Vedat Büyükersoy, "Muş'un sahip olduğu imkân ve güzellikler ile yatırımcılar için önemli bir cazibe merkezi olduğunu söyledi.

Muş'un Hava, kara ve demiryolu ulaşımına sahip olan ve kendi adıyla anılan Ovasında, organik tarımın yapılacağı ender yerlerden biri olduğunu belirten Büyersoy, bölgeye, dolayısıyla Muş'a yatırım yapmak isteyen müteşebbisler için devletin birçok kolaylıklar ve destekler sağladığını kaydetti.

Modern tarımın argümanları kullanıldığında ova toprağının ne kadar bereketli ve verimli olduğunun ortaya çıkacağını ifade eden Büyükersoy, ayrıca Muş ilinde genç nüfusun çokluğu sayesinde yapılan ve yapılacak olan sanayi yatırımlarının akılcı ve daha karlı olacağı kanaatinde olduğunun altını çizdi. Büyükersoy, Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda da istekli olduklarını belirtti.

Büyükelçi Başkâtibi Makoto Furukawa ise; Muş'ta olmaktan mutluluk duyduğunu, gösterilen ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti. Vali Büyükersoy, Büyükelçi Başkâtibi Makoto Furukawa'ya ziyaret anısına plaket verdi. Ayrıca misafirlere Muş ilini ait tanıtım CD'si ve Muş Balı hediye edildi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir