• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

İSTANBUL- IEFT Fuarları (International Education Fairs of Turkey), Genel Müdürü Deniz Akar, Türkiye'de ailelerin ve gençlerin yüksek öğrenimde yurt dışı seçeneklere olan ilgisinin daha da arttığını söyledi.

Akar bu çerçevede, 2 Ekim'de başlayacak olan IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları'na rekor sayıda ziyaretçi beklediklerini belirtti. Akar, yurt dışında eğitim yapma arayışlarının artması konusunda, Türkiye'de her yıl 1 milyonun üzerinde öğrencinin SBS, 1,5 milyona yakın öğrencinin de YGS sınavlarına girerek iyi bir lise veya üniversitede eğitim yapmak istediğini dile getirdi.

Türkiye'den her yıl 100 bin civarında öğrencinin eğitim amaçlı yurtdışına çıktığını da belirten Akar, şu bilgileri verdi: "Yurt dışına en çok öğrenci gönderen 15 ülkeden birisi Türkiye. 2014 yılında bu sayıda ciddi bir artış bekleniyor. Türk öğrencilerin en çok ilgi gösterdiği Amerika, İngiltere, Almanya gibi ülkelerin yanı sıra Rusya, Çin, Malezya, Macaristan, Ukrayna gibi ülkelere de eğitim ücretlerinin ekonomik olması nedeniyle ilgi artıyor. Amerika'ya yılda 12 bin civarında lisans ve yüksek lisans öğrencisi giderken, en az bir o kadar da dil okullarına ve çalışmalı programlara katılıyor. İngiltere'de yılda 30 bin civarında öğrencimiz lisans, yüksek lisans ve özellikle dil eğitimi yapıyor. Almanya'da her yıl 10 binin üzerinde öğrencimiz kayıt yaptırıyor. Rusya ve Çin gibi ülkelerde ise yıllık öğrenci sayımız henüz 1000'ler civarında. Belirtmiş olduğum nedenlerden dolayı, 2014'de toplam sayının 100 bini çok aşması beklenmektedir." dedi.

Fuar 2 Ekim'de başlayacak
IEFT Fuarları (InternationalEducation Fairs of Turkey), 24'üncü kez kapılarını 2 Ekim'de İzmir'de açacak. 2-11 Ekim tarihleri arasında 6 ilde düzenlenecek olan 24. IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları'na 30 ülkeden 170'in üzerinde üniversite ve kolejin katılması bekleniyor. Gençleri, öğrencileri ve ailelerini yurtdışındaki eğitim kurumlarıyla buluşturan ve bu kurumların sunduğu burs ve benzeri imkânları ziyaretçilere tanıtan IEFT Fuarları, İzmir'den sonra Ankara, İstanbul (Avrupa Yakası), İstanbul (Anadolu Yakası), Bursa ve Antalya'da düzenlenecek. (Erkan Yavuz-İLKHA)