• DOLAR 32.492
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2431.797
  • ...
Batman`daki STK`lardan kan davalarına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kentte duyarlı STK ve şahsiyetlerce oluşturulan `Sorumlu Vicdan Hareketi`, son zamanlarda toprak anlaşmazlıklarıyla başlayıp kan davasına dönüşen katliamları kınamak, toplumda insan hakları bilincinin gelişmesine katkı sunmak amacıyla saat 12.30`da Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde kitlesel basın açıklaması yaptı.
Yapılan basın açıklamasını Batman Barış Meclisi Sözcüsü Dr. Mehmet Demir, okudu.

Demir, son günlerde toplu katliamlar tarzında yaşanan cinayetlerin kendilerini ciddi anlamda kaygılandırdığını söyleyerek, "Genel olarak toprak anlaşmazlıklarıyla başlayıp kan davasına dönüşen ve insani değerleri, dini, hukuku ve vicdanı hiçe sayarak acımasız yöntemlerin uygulandığı bu katliamları kınıyor, bu katliamların bir an önce son bulmasını diliyoruz. Bismil`de 8, Batman`da 3, Hazro`da 8, Diyarbakır`da 3, Bulanık`da 7 ve son olarak da Mardin Cezaevi önünde 5 insanımızın öldürülmesi vicdanımızı yaraladığı gibi bizleri önümüzdeki süreç için de kaygılandırmaktadır" dedi.

Mardin Cezaevi`nin önünde 3`ü çocuk, 2`si kadın 5 insanın kan davası yüzünden öldürüldüğü olayın uzunca bir süre hafızalardan silinmeyeceğini belirten Demir, "Bu organize suça bulaşmış herkesin bir an önce adaletin önüne çıkarılması gerekmektedir ki son aldığımız bilgi olayla ilgili 7 şüphelinin tutuklandığı yönündedir. Bu vahşet karşısında daha fazla sessiz kalmamalıyız. Bizler yıllarca dökülen masum sivillerin kanının bundan sonra dökülmesini izlemek istemiyor ve diyoruz ki; yaşam hakkı kutsaldır. Hiçbir sebep yaşam hakkına son verilmesine gerekçe yapılamaz. Bölgedeki kan davaları ve toprak anlaşmazlıkları yüzünden ortaya çıkan katliam görüntülerinin sona ermesi için bölge insanına, kanaat önderlerine, sivil toplum kuruluşlarına ve devlet kurumlarına ciddi görevler düşmektedir" ifadelerini kullandı.

Demir, bu kanın son bulması için tüm herkesin elinden gelen çabayı göstermesi gerektiğini söyledi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir