• DOLAR 32.382
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2325.502
  • ...
Musul Valisi Şanlıurfa'yı ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Irak'ın Musul kentinin Valisi Esil el Nuceyfi beraberindeki heyetle bir dizi temaslarda bulunmak için Şanlıurfa'ya geldi. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Musul Valisi el Nuceyfi'yi vilayet kapısında karşıladı. Vali el Nuceyfi'nin iş alanında birtakım işadamlarıyla görüşmek üzere 3 gün Şanlıurfa'da kalacağı belirtildi.

 

Şanlıurfa Valisi Güvenç el Nuceyfi'nin programının yoğun olmasına rağmen Şanlıurfa'ya geldiğini bu tür ziyaretlerin barışın ve kardeşliğin tesisi için önemli olduğunu ifade etti.

 

Musul ve Şanlıurfa'nın coğrafi açıdan benzerlikleri ve yakınlıkları olduğunu belirten Musul valisi el Nuceyfi, "2 şehir arasında devamlı karşılıklı diyalog ve iktisadi ilişkilerin iyileştirilesi maksadıyla buraya geldik. Musul ve Şanlıurfa arasında karşılıklı ticari faaliyetleri sağlayacak kapıların ve imkanların sağlanması, ayrıca ilişkilerin iyileştirilmesi maksadıyla bu ziyaretimizi gerçekleştirdik. Bu yönde Şanlıurfa Valiliği ile temaslarımız olacak." dedi. (Osman Gülebak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir