• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Hatemi: Bu kez fırsat kaçmamalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İran`ın eski cumhurbaşkanlarından Muhammed Hatemi, atı ile İran ilşkilerinin düzeltilmesi konusudna eşsiz bir fırsat ortamının oluştuğunu ancak bu fırsatın değerlendirilememesi durumunda sonuçların küresel çapta olacağını ifade etti.
Hatemi, İngiltere`de yayımlanan Guardian gazetesi`nde bir yazı yazdı. Hatemi, makalesinde Batı ile Tahran arasında sadece nükleer konusu değil uzun zamandır devam eden farklılıklara diplomatik bir çözümün bulunması için eşsiz bir fırsat yakalandığını dile getirdi. Hatemi, bu fırsatın başarısızlıkla sonuçlanmasının her iki tarafta da aşırı uçlara güç sağlayacağı konusunda uyarıda bulundu.

Kendi cumhurbaşkanlığıdöneminde de bazı fırsatların oluştuğunu fakat değerlendirilemediğini belirten Hatemi, şu ifadeleri kullandı:

"İlk defa partizan hizipçiliğin ötesinde ulusal uzlaşma oluşturmak için bir fırsat var. Bu fırsat, ülkenin içinde bulunduğu siyasi zorluklara diyalog ve karşılıklı küresel anlayış çerçevesinde bir çözüm oluşturabilir. İran halkı, Hasan RUhani`yi seçme fırsatını yakaladı. Bunun bir sonucu olarak bazı siyasi tutukluların serbest bırakılmasına ve ülkenin kamusal ve siyasi atmosferinde göreceli bir ilerlemeye tanıklık ediyoruz. Şimdi sıra sizde; uluslararası toplum İran`ın iyi niyet göstergelerine karşılık, İran üzerindeki haksız ekonomik yaptırımların kaldırılmasıyla kazan-kazan stratejisinin peşinden gitmeli."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir