• DOLAR 32.312
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2278.631
  • ...
Tarsus'ta insanlığı utandıran manzara
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Tarsus'un Bağlar Mahallesi 0410 sokak no:21'de ikamet eden ve eşi tarafından terk edilen ve bakıma muhtaç olan Cevdet Kıypık (80) isimli yaşlı adam 3 yıldır harabe evde yaşam mücadelesi veriyor.


80 yaşındaki Cevdet Kıypık'a kimsenin bakmadığını belirten komşusu Remzi Şentürk, "Cevdet amca yalnız yaşıyor. İlk eşi vefat etmiş. Evlendiği ikinci eşi de bu halde bırakarak gitti. Bakacak kimsesi yok. Hayırseverlerin ara sıra getirdiği erzakları gelip alıp götürüyor. Eşi o kadar merhametsiz ki Cevdet amcanın aldığı yaşlılık maaşını da o çekiyor. Defalarca eşi ile konuştuk ama o bize 'size ne' deyip karışmamamızı söyledi. Cevdet amcaya komşusu olduğumuz için ben ve eşim bakıyoruz." dedi.


5 gündür dışkısı ile birlikte yaşıyor
5 gündür kimse bakmadığı için evde dışkısı ile birlikte yattığını belirten Şentürk şunları söyledi: "Cevdet amca tuvalet ihtiyacını dahi kendisi karşılayamıyor. Biz olmadığımız zaman tuvalete gideceği zaman burada bağırıyor ama kimse yardım etmiyor. Kaç gün önce yine tuvalet ihtiyacı gelmiş ama kimse yardım etmediği için evin içine tuvaletini yapmış. Ben ve eşimde rahatsız olduğumuz için evin içerisindeki dışkıyı temizleyemedik." dedi.


Gözleri görmüyor, ipe tutunarak tuvalete gidiyor
Remzi Şentürk sözlerine şöyle devam etti, "Maalesef Cevdet amcanın gözleri de tam görmüyor. Raporda yüzde 60 görme kaybı var. Ama görme yeteneği sanki hiç yok, sadece hareketleri bir gölge gibi görüyor. Geceleri tuvalete gitmek için dışarı çıkmaya çalıştığında gözleri görmediği için sürekli düşüyor. Bende bu yüzden, bir ipin ucunu tuvaletin kapısına, diğer ucu da yatağına bağladım. Çok zor şekilde gidip geliyor. Bütün bunlar ortada iken eşi hem maaşını alıyor hem de hayırseverlerin getirdiği erzakları alıp götürüyor. Bunu polise şikâyet ettik ama polisler bize, 'Biz bir şey yapamayız, eşidir istediğini yapabilir' dediler."


Sağlık Müdürü 2 gün sonra götüreceğiz dediler ama aradan bir ay geçti
Yetkilerin 3 yıl boyunca sadece 2 defa geldiklerini belirten Şentürk, "Bu adam 3 yıldır bu şekilde yaşıyor. 3 yıldır yetkililer sadece 2 defa geldiler. İlçe Sağlık Müdürlüğünde 2 defa gelen heyet, bir gelişinde hiçbir şey yapmadan geri gittiler. Son olarak bir ay önce İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri geldiler. Yaşlı adamı tıraş edip, yıkadılar ve evini biraz düzenlediler. Daha sonra müdürlük ekipleri bize 'Biz iki gün sonra gelip yaşlı adamı götüreceğiz' dediler. Ama aradan bir ay geçti ne gelen var ne giden. Üstünü başını biz temizliyoruz. Tek başına yemek yiyemiyor. Bizler sürekli çalıştığımızdan dolayı başında duramıyoruz. En son ben İlçe Sağlık Müdür Mehmet Sarı beyin yanına gittim. O'na 'Müdürüm bu adam tek başına yaşayamaz. Hiçbir şey yiyemiyor. Hiç olmazsa ona günlük yemek götürün' dedim. İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Sarı bana 'Buna gerek yok. Cuma günü en geç Pazartesi onu alıp huzurevine yerleştireceğiz' dedi. Ama bunu söyleyeli bir ay geçti. Ne soran oldu nede gelen. Yetkililerden isteğimiz bu yaşlı adama sahip çıksınlar. Gerçekten burada insanlığı utandıran bir manzara var." dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir