• DOLAR 32.596
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2493.199
  • ...
İşgal güçleri Birçok Filistinli Yaraladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramallah kentinin kuzeyindeki El-Celzun Mülteci Kampı civarında dün akşam (25 Eylül Çarşamba) işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalar sırasında işgal askerlerinin Filistinlilere gerçek mermilerle saldırdığı ve birçok Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, 23 yaşındaki Muhammed Yusuf Zümra`nın göğsünden kurşunla yaralandığını, Ramallah Hastanesi`nde ameliyata alındığını ve durumunun iyiye gittiğini, 19 yaşındaki Muhammed Adnan Semiyye`nin de işgal askerlerinin attığı kurşunla ayağından yaralandığını söyledi.

Birçok göstericinin işgal askerlerinin silahlarından çıkan kurşunlarla yaralandığı ifade edilirken göstericilerden birinin başından yaralandığı belirtildi.

Dün akşam işgal güçlerinin Mescid-i Aksa`ya düzenlediği baskını protesto için gösteri yapan onlarca Filistinli gence işgal güçlerinin saldırması üzerine El-Celzun Mülteci Kampı yakınlarında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Ramallah`ın doğusundaki Silvad beldesi girişinde de beldeye baskın düzenlemek isteyen işgal güçlerine karşı direnen Filistinli gençler ile işgal güçleri arasında çatışmalar yaşandığı bildirildi.

Ramallah kentinin batısındaki Ofer Cezaevi yakınlarındaki kontrol noktasında dün akşam işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışma çıktığı ifade edildi.

 İsrail güçleri 8 Filistinliyi gözaltına aldı:

İşgal güçleri bu sabah (26 Eylül Perşembe) erken saatlerde Batı Yaka`nın El-Halil ve Beytlahim vilayetlerinde düzenlediği baskınlar sırasında sekiz Filistinliyi gözaltına aldı. Evlerine baskın düzenlenerek gözaltına alınan Filistinlilerden ikisinin Filistin Yönetimi`ne bağlı polis teşkilatında görev yaptığı ve işgal güçlerinin baskın düzenlediği evlerde arama yaptığı bildirildi.

Filistinli güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, işgal güçleri Celal Hıdır El-Kerki ve Ammar Hıdır El-Kerki kardeşleri El-Halil`e bağlı Vadi El-Heriyye bölgesinde bulunan evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. İşgal güçlerinin ayrıca Mutez Muhammed Cabir El-Kerki isimli Filistinli genci de kentin caddelerinden birinde durdurarak ve Muhammed Musa Ebu Rayyal isimli genci de Halhul köprüsünde durdurarak gözaltına aldığı kaydedildi.

İşgal güçleri, El-Halil`e bağlı Deir Samit köyünde 34 yaşındaki Ömer Ahmed Muhammed Eş-Şerha`nın evine baskın düzenledi. Evde arama yapan ve eşyalara zarar veren işgal askerleri daha sonra Eş-Şerha`yı gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin Beytlahim`e bağlı Beyt Ficar beldesinde de Filistinli üç genci gözaltına aldığı ve bindikleri araçta arama yaptığı belirtildi.

 

Page Top

Bu haberler de ilginizi çekebilir