• DOLAR 32.538
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2490.568
  • ...
Menfur saldırılar Müslüman bölge halkına yapılmıştır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP -Hür Dava Partisi Silopi ilçe binası ile STK'lara ve dindar kişilere yapılan saldırıları lanetleyen Rahmet-Der Başkanı Mehmet Nakşi Erat, saldırılarla bölgede yeni bir kaos ortamının oluşturulmaya çalışıldığını belirtti.

Rahmet-Der Başkanı Erat, "Yapılan eylemleri sadece HÜDA-PAR'a değil tüm Müslüman Kürt halkına yapılmış kabul ediyoruz." ifadelerine yer verdi.

Daha önce yapılan bir çok saldırıya karşı sabreden HÜDA-PAR'ın, bölgeyi kaos ortamından alıkoyduğunu belirten Erat, HÜDA-PAR ve çevresinin sağduyulu tavrını korumasını istedi.

PKK' ye de seslenen Erat, " Geçmişte de bunlara benzer birçok eylemlerde bulundunuz. Cami imamlarından tutun masum çocuklara kadar birçok cinayet ve katliam oldu. Bundan hiç kimse fayda görmedi. Bunun zararını sadece Müslüman Kürt halkı çekti. Tekrar bölgeyi böyle bir mecraya çekmeyin." İfadelerini kullandı.

BDP' ye seslenen Erat, "İsminiz, Barış ve Demokrasi Partisi'dir, isminize uygun siyaset yapın. İsteyen size oyunu verir, isteyen vermeyebilir. Siz zorla kimsenin oyunu alamazsınız."ifadelerini kullanarak PKK/BDP çevresini akli selime davet etti.

Devlet yetkililerinin bölgedeki kaosa karşı sessiz kalmalarına büyük bir şüpheyle baktıklarını belirten Erat, "Yapılan onca saldırı ve Übeydullah Durna'nın katil ve faillerinin bulunmaması bizi kuşkulandırmaktadır." İfadelerine yer vererek olayların aydınlatılmasını istedi. (Şefik Mert-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir