• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...
Bu da İŞKUR kuyruğu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Şanlıurfa`da 5 bin kişin toplum yararına programlar kapsamında işe alınacağının duyulmasının ardından çok sayıda kişi işe girmek için İŞKUR`a akın etti.
 
Her gün gelip kapıda iş başvurusu yapmak isteyen işçiler İŞKUR binası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Kimisi sabah saat 04.00`ten beri beklediğini söyledi.
 
Umutsuzca İŞKUR`a gelip gittiklerini ifade eden bazı işsizler, her seferinde değişik bahanelerle geri çevrildiklerini ileri sürerek, aslında işe alınacak olan kişilerin isimlerinin önceden torpille belirlendiğini boş yere kayıt aldıklarını iddia etti.
 
İş başvurusu için bekleyen Halil Koyuncu, "İş verilecekse doğru dürüst verilsin. Verilmiyorsa milleti dağıtsın boşu boşuna bekletmesinler. Yani yarın git, öbür gün git, sistem yok ne gereği bu milleti bekletmeye kimse gelip konuşma yapmıyor. Bir müdür çıksaydı deseydi sistem yok yarın gelin ona göre gereken ne ise yaparız desin" dedi.
 
Yasin Korkmaz ise, "iki aydan beri rezillik çekiyorum. Bugün yarın, bu gün yarın diye ben de acizdim burada. Ya bir ekmek versinler ya da hiç vermesinler" dedi.
 
Halil Kaya isimli işçi de, sakatlık raporunun olduğunu belirterek, "1963 doğumluyum sakatlık engelli raporum var. Yine de iş bulamıyorum neler oluyor. Niçin böyle oluyor insan hakları denen şey nerede" diye sordu.
 
İş başvurusu yapmak için bekleyen işçilerden Halil Kaya, "3 gündür böyle sıra gidip geliyor. Neyin nesi olduğu bellisiz. Torpile geçmiş önce liste alınmış bu sıra fuzuli boştur. Hele şu kuyruğa bakın ta nerede. Ben köyden geldim. Bu Suriye evimizi yıktı. Başka bir şey değildir." ifadelerini kullandı. (Mehmet Demir - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir