• DOLAR 32.585
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2500.5
  • ...
Kenya ve Pakistan Gerçeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşte o makele...

Kenya ve Pakistan Gerçeği

Kenya’nın başkenti Nairobi’deki Westgate Mall’daki rehine olayında kurtarma operasyonu yapan Kenya ordusu rehineleri öldürdü. Onlarca rehineyi acımadan öldüren Kenya ordusu, suçu eylemcilere atarak kurtulmaya çalışıyor. Rusya’daki tiyatro baskınında da Rus polisi ve askerleri rehineleri kurtarmak yerine öldürmeyi tercih etmişti. Fakat dünyaya geçilen haberlerde rehinelerin eylemciler tarafından öldürüldüğü ilan edilerek hedef saptırılmış ve gerçekler gizlenmişti.

Nairobi’deki durum da aynıdır. Kenya hükümeti rehine olayını farklı yansıtarak kendisini aklamaya çalışıyor. Oradaki rehinelerin ölümü Kenya askerleri eliyle olmuştur. Dolayısıyla eylemcilerin yargılanmak yerine ölü ele geçirilmesi onlar için birinci amaçtır. Başlangıçta yargılamadan bahseden Kenya İç İşleri Bakanı rehine operasyonundaki fiyasko neticesinde ölen rehinelerle ilgili muhtemel bir sorgulamadan kurtulmak için delilleri karartmak adına eylemcileri öldürmek yoluna gitti. Bunu tam olarak başaramadı, zira çatışmalar dün akşam hâlâ devam ediyordu.

Peki, Somalili direnişçilerin Nairobi eyleminin sebebi neydi?

Biliyorsunuz Somali’de İslâmcı grupların yönetime gelmesini hazmedemeyen Batı ittifakı bölgeyi dolaylı yollardan işgal ederek meşru hükümeti düşürdü ve onu düşman ilan etti. İşgalcilere ve yerli işbirlikçilerine karşı direnen Somalililere en büyük darbe de Afrika Birliği’nden geldi. Birlik içinde yer alan Kenya ve Etiyopya Somali’de cinayetler işlemeye devam ediyor. Özellikle Kenya ordusunun Somali’de karadan, denizden ve havadan yağdırdığı bombalar ile masum Somalililer can veriyor. Dünya bunu görmedi. Çünkü Batı ittifakına göre Somali işgale boyun eğmeli ve emperyalizme hizmet etmeliydi.
Kenya ordusunun Somali’de vahşice işlediği cinayetleri dünyaya duyurmak ve işgalci Kenya ordusunun Somali’den çekilmesini sağlamak adına yapılan Nairobi eyleminde Kenya’nın acemi askerleri rehineleri öldürdü ve suçu direnişçilere attı. Bu Batı ve onun güdümündeki uşakların asırlardır yaptığı bir taktiktir.

Oysa Somalili direnişçiler, Kenya ordusunun ülkelerinden çekilmesi için böyle bir eyleme girmişler ve kimsenin canına zarar verme durumunda olmadıklarını ilan etmişlerdi. Rehineler içinde yer alan Müslümanlar, Müslüman olduklarına kanaat getirilince serbest bırakılmış Gayrimüslim rehineler tutulmuştur. Bunun sebebi de Gayrimüslimlerin Batı için daha önemli olduğu ve dolayısıyla pazarlık şanslarının olması ihtimaliydi. Fakat maalesef kurtarma operasyonu ile yüze yakın rehine askerler tarafından öldürüldü. Westgate Mall, Kenya’nın en ünlü alışveriş ve eğlence merkezi idi. Biliyorsunuz, Nairobi 19. asırdan beri Afrika’daki misyonerlerin toplanma ve çalışma merkezidir. Bugün bu özelliğini korumaktadır. Afrika’yı Hıristiyanlaştıranlar bugün de merkez üs olarak Nairobi’yi seçmişlerdir. Tarih boyunca Afrika’da ve diğer memleketlerde misyonerlik için gelenler genelde yardım kuruluşları ve doktorlardan oluşur. Çeşitli vakıflar bunları finanse eder. Protestanlar birinci sıradadır. Görgü tanıklarının ifadelerine göre rehineler içinde misyonerler de bulunuyordu. Askerler tarafından öldürülen rehinlerin içinde de ABD’li misyonerler vardı.

Direnişçilerin hedeflerinin ne olduğunu kendileri sosyal medya yoluyla ifade ettiler. Fakat, başta Twitter olmak üzere pek çok internet sağlayıcısı Somalili direnişçilerin hesaplarını bloke ederek eylem maksatlarının dünyaca bilinmesini engellemeye çalıştılar. Gerçeklerin dünya kamuoyunca bilinmesi eylemcileri haklı durumuna getirebilirdi. Bunu engellemek isteten Batılılar hemen direnişçilerin hesaplarını ve internet sitelerini kapattılar. Oysa Şebab, eylem sırasında yaptığı açıklamada eylemin sebebini ifade ediyordu. Bu açıklamayı aynen veriyorum:
“HSM (Eş-Şebab Direnişçileri), Kenya hükümetini işgal birliklerini Somali`den çekmemesi durumunda ciddi sonuçlarla karşılaşacağı konusunda çeşitli vesilelerle uyarmıştı. Kenya hükümeti ne var ki bizim sürekli uyarılarımıza kulağını kapadı ve Somali`de masum Müslümanları katletmeye devam etti.

Kenya birlikleri karadan, havadan ve denizden Müslüman ülkemizi işgal etti, yüzlerce Müslümanı öldürdü ve binlercesini yerinden etti. Westgate Mall alışveriş merkezi saldırısı Somali`de Müslümanların Kenyalı işgalcilerin ellerinde yaşadıklarının sadece çok küçük bir kısmıdır.

Saldırılar, Aşağı Jubba ve mülteci kamplarına yönelik Kenya jetlerinin düzenlediği bombardımanda yaşamını kaybeden masum Müslümanlar için sadece bir misillemedir. Kenyalıların Westgate alışveriş merkezinde tanık oldukları şey karşılık olarak Kenyalıların yaptıklarına göre çok daha küçük ölçekte de olsa onların askerlerinin işledikleri suçların cezalandırıcı bir adaletidir.”

Bu olaylar olurken Pakistan’da bir kiliseye ayin sırasında saldırı düzenlendi. Onlarca kişi hayatını kaybetti. Olay daha netleşmeden Batı ve onun kuklası olan Pakistan hükümeti bir açıklama yaparak olayı Pakistan Talibanı’nın yaptığını ima etti. Kimse gerçekleri araştırma yoluna gitmedi. Bu arada Taliban basın merkezinin açıklamaları havada kaldı. Oysa Taliban basın merkezi şu açıklamayı yapmıştı:
“ Peşaver’deki kilise baskınının kim tarafından yapıldığı âşikar olmakla birlikte kukla hükümetin Batı’nın direktifleri sonucu suçu Müslümanlara yüklemesi ve saldırıdan Taliban Mücahidlerini sorumlu tutması onların niyetini de ortaya koymaktadır. Batı zihniyetinin temel özelliği, tarih boyunca bütün İslâm dünyasında görüldüğü üzere, sivil insanları katledip bunları Müslümanların üzerine atmak ve ardından sorumluları cezalandırmak için işgale yeltenme şeklinde tezahür etmektedir. Oysa Taliban’ın kilisede ayin yapanlarla işi olmaz. Bu işin sorumlusu Pakistan’ın kukla hükümeti ve ABD ve Batı destekli derin güçlerdir.”

Gördüğünüz gibi hiç bir şey göründüğü gibi değil. Derin oyunlar oynanıyor. Batı ve onların zihniyet esirleri her fırsatta Müslümanları hizaya getirmek için her yolu deniyor. Bu konuda medyaya çok iş düşüyor. Onun için Müslümanların medyada güçlenmesi şarttır.

Mustafa Durdu / Yeni Akit

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir