• DOLAR 32.432
  • EURO 34.46
  • ALTIN 2488.212
  • ...
28 Şubat`ın Önemli Ayaklarından `MİT HALKASI` Yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Naip hakimlerin 28 Şubat 1997 tarihinde yapılan MGK toplantısıyla ilgili hazırladıkları tutanak tartışması sürüyor. Dokuz saat süren toplantının önemli bir kısmını oluşturan ve üzerinde müzakere yapılan Genelkurmay’ın irtica sunumunun MGK kayıtlarında olmadığı kesinleşti.

Arşivlerde yer almayan tutanakların, bilerek mi kaydedilmediği yoksa daha sonra mı yok edildiği bilinmiyor. MİT’in yaptığı irtica ile ilgili 31 sayfalık sunum belgeleriyle kayıt altına alınmış ama Genelkurmay İstihbarata Karşı Koyma ve Güvenlik Dairesi Başkanı Fevzi Türkeri’nin irtica sunumuna dair tek bir cümle veya belgeye rastlanmıyor.

28 Şubat kararlarının temelini oluşturduğu belirtilen sunumla ilgili olarak dönemin önemli aktörlerinden Güven Erkaya, Zaman`da yer alan habere göre bir röportajında şunları söylemişti: "..ciddi ve güvenilir bir istihbarat çalışmasına ihtiyaç vardı. Sadece MİT’in vereceği bilgilerle yetinemezdik. Zamanın iktidar yapısı nedeniyle, MİT’te bu konuda yeterli ve güvenilir bilgiler bulunmayabilirdi. Bu amaçla Genelkurmay’da bir birim kurulmasını, Genelkurmay başkanımıza ben teklif ettim. Onun talimatıyla, bu grup, Batı Çalışma Grubu olarak Genelkurmay’da kuruldu."

Türkeri’nin PKK ile ilgili yaptığı 9 sayfalık sunumun tutanakları arşivde yer alırken irtica konusunun kayıtlarda olmaması kuşkulara neden oluyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir