• DOLAR 32.509
  • EURO 34.593
  • ALTIN 2489.483
  • ...
Tarsuslu Esnaftan Örnek Davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Tarsus Atatürk Çarşısında çay ocağı işleten Özcan Sımsıkı isimli esnaf, dükkanın önündeki parkta içinde bir miktar para ve evrak olduğu halde bulduğu çantayı sahibine geri verdi.

 

Yapılması gereken davranışı yaptığını belirten, Özcan Sımsıkı, yaşadığı durumu şu şekilde anlattı: "Ben burada çay ocağını işletmekteyim. Sabah saatlerinde işyerimi açtıktan sonra sabah sularında dükkanımın önündeki parktaki bir bankın yanında bir çanta gözüme takıldı. Önce temkinli yaklaştım ve sonra çantanın bomba olamayacağı ihtimaline vardım ve çantayı açıp içine baktım. İçinde Dudu Köse adına hastane raporları ve 100 TL para vardı. Çantayı iyice karıştırdıktan sonra içinde bir telefon numarası çıktı ve hiç tereddüt etmeden bu numarayı aradım ve durumu kendisine anlattım. Aradığım kişi çantanın teyzesine ait olduğunu söyledi. Ben de adresimi ve telefonumu vererek gelip buradan alabileceklerini söyledim ve çantayı kendilerine teslim ettim. " dedi.

 

"Bulduğu Çantaya Dokunmadan Geri Vermek Büyük Bir Erdemliliktir"
Teyzesinin kaybettiği çantayı alan ve bu zamanda bu tür duyarlı ve iyiniyetli insanların bulunmasından mutluluk duyduğunu söyleyen Süleyman Köse, "Bu sabah teyzem yalnız başına hastaneye gitmiş, hastane çıkışında ise parka gelerek biraz dinlendikten sonra, kalkıp giderken çantasını burada unutmuş. Sağ olsun çantayı bulan arkadaşlar, iyi niyetlilik göstererek çantada bulunan benim telefon numaramı aradılar. Ben de çantanın teyzeme ait olduğunu söyledim. Arkadaş bana adresini verdi. Ben de gelip çantayı aldım. Gerçekten bu zamanda içinde para olduğu halde, yerde gördüğü bir çantayı sahibine olduğu gibi teslim etmek büyük bir erdemdir ve hepimize büyük bir örnektir. Arkadaşa teşekkür ediyorum." dedi.

A. Hakim Kurt - İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir