• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
AK Parti`de konuşulan Sürpriz Senaryo
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YSK, Başbakan Erdoğan`ın daha önce dediği gibi "İstifa gerekli" derse, kasım ayının sonuna kadar kabine revizyonu yapılması gerekecek. AK Parti Merkez Yönetim Kurulu`nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan önceki günkü toplantısında ,yerel seçim ele alındı. Erdoğan`ın Arjantin`den dönerken "Aday olmaları halinde istifa etmeleri gerekiyor" dediği bakanların durumuyla ilgili görüş ayrılığı oluştu.

AÇIK HÜKÜM YOK

Bazı AK Parti kurmayları, bakanların adaylık için istifa etmelerine gerek olmadığı görüşünü savunuyor. Bu tezi savunanlar, daha önce milletvekiliyken belediye başkanlığına aday olup seçilenlerin bulunduğunu, ancak bakanlar açısından hiç örnek olmadığını belirterek, mevzuatta da açık hüküm bulunmadığına dikkat çekiyorlar.

Yasada "Milletvekilleri, belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ile muhtarlar mahalli idareler seçimlerinde adaylıklarını koyabilmek veya aday gösterilebilmek için görevlerinden istifa etmek zorunda değildirler" hükmünün yer aldığını belirten AK Partili bazı kurmaylar, "Milletvekillerinin istifası gerekmiyor. Bakanlar da bu kapsama girebilir" görüşünü dile getirdiler.

YSK`YA SORULACAK

Vatan Gazetesi`nin haberine göre, AK Parti`de konunun YSK`ya sorulması eğilimi oluştu. YSK`nın olumsuz cevap vermesi halinde bakanların hangi tarihte istifa edeceği de partide tartışma konusu. YSK`nın kamu görevlilerinin istifa etmeleri gereken son tarih olarak 1 Aralık üzerinde durduğunu belirten AK Partili kurmaylar, bu durumda zorunlu kabine revizyonunun kasım ayının sonunda yapılması gerekeceğini ifade etti. AK Partili kurmaylar, bakan ve milletvekili olarak belediye başkan adayı gösterilecek isim sayısının 10`u aşmayacağını da belirtti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir