• DOLAR 32.515
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2433.38
  • ...
CHP` li Vekil`e Kur`an Kursu Tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Salihli’ye bağlı Yeşilova köyü sakinleri, geçtiğimiz Ramazan ayında köye gelen müftülük yetkililerine, caminin bahçesine bir Kur’an kursu yapılmasını istedi. Bu konuda yazılı başvuru yapılması gerektiği belirtilince kısa süre içinde müftülüğe 20’yi aşkın dilekçe verildi. İlçe Müftüsü Nurullah Sadıç, bunun üzerine Muhtar Ertuğrul Yalçınkaya ve azalarını müftülüğe davet ederek başvuruları hatırlattı ve köy yönetimi olarak görüşlerini sordu.

KÖYÜN BAŞKA İHTİYACI YOK MUYDU?

Yalçınkaya ve azaları, “Köyümüze Kur’an kursu yapılmasını isteriz ama bizim gücümüz yok, siz yapın.” talebinde bulundu. Yardım kampanyası başlatan müftülük, kısa süre içerisinde gerekli kaynağı topladı ve Yeşilova Kur’an Kursu yapılarak önceki gün faaliyete başladı. Köy Muhtarı Yalçınkaya’nın verdiği bilgiye göre, CHP’li Sakine Öz, açılıştan bir gün önce köye geldi.

Kur’an kursuna karşı çıktı. Öz, “Köyün başka ihtiyacı yok muydu? Alevi köyünde Kur’an kursu gerekli midir?” diye duruma tepki gösterdi.

Yalçınkaya, bunun bir ihtiyaç olduğunu ve köylüler tarafından talep edildiğini hatırlattı. Ancak ertesi gün açılışa da katılan Öz, köye Kur’an kursu açmanın Alevilerle dalga geçmek olduğunu savundu. Alevilerin tek tip İslam anlayışına ve tek tip ibadet biçimine zorlandığını öne süren Öz, “Kimse Alevilerin aklıyla, inancıyla doğrudan ya da dolaylı dalga geçmeye kalkmasın.

Geçmişten gelen acıları unutmayan, siyasetin günübirlik hesaplarına girmeyen Aleviler, Diyanet’in bu gibi uygulamalarına, hükümetin kendi Alevi’sini yaratma operasyonlarına asla prim tanımayacaktır. Cem, Alevilerin ibadetidir ve camide değil, cemevinde yapılır. Bunu tartışmak ya da cemi camide yapmaya zorlamak asla kabul edilemez. Biz dinin doğru öğretilmesinden yanayız ve Diyanet İşleri’nin Kur’an kurslarına karşı değiliz. Ne var ki, Kur’an kursunun Alevi köylerinde açılmasını yanlış buluyoruz.” şeklinde konuştu.

SON SEÇİMLERDE YÜZDE 85 ORANINDA CHP`YE OY VERDİK

Köy Muhtarı Ertuğrul Yalçınkaya, CHP’li Öz’ün iddia ettiği gibi kimsenin köylerine zorla Kur’an kursu açmadığını, tamamen kendi talepleri doğrultusunda bu kursun yapıldığını vurguladı. Öz’ün açılış töreninde yaptığı konuşmayı tasvip etmediklerini ve çok ağır bulduklarını belirten Yalçınkaya, “Köyümüzün neredeyse tamamı Alevi. Son seçimlerde yüzde 85 oranında CHP’ye oy verdik. Ülkemizin çok büyük bir bölümü Müslüman. Bugün çok az sayıdaki Hıristiyan azınlık için bile ruhban okulu açılıyor ve buna kimse itiraz etmiyor. Eğer halk istiyorsa ve Kur’an kursu yapılıyorsa buna da kimse itiraz etmemeli.” diye konuştu. Yalçınkaya, açılışı yapılan kursa halen 20 civarında kadının devam ettiğini belirtti. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir