• DOLAR 32.548
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2429.827
  • ...
Erdoğan `Demokratikleşme Paket`i İçin Şaşıracaksınız!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Tayyip Erdoğan, önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen demokratikleşme paketi hakkında, “Yorum yapıyorlar. İsabet ettikleri de oluyor tabi, isabet ettiremedikleri çok şey var. Yapacağımız açıklama birçok kesimi şaşırtabilir” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 10. Çalışma Meclisi Toplantısı`nda konuştu.

Emekte sermaye de yatırım da üretim de tüketim de bunların hepsi insanın birer türevidir. İnsan varsa emek vardır. İnsan varsa sermaye vardır, üretim vardır, yatırım vardır. İnsan yoksa bunların hiçbiri yok. Öyleyse hedef insanı, insan oğlunu güçlü kılmaktır. Adil bir devlete düşen işte bu anlayışı savunmak, çalışana çalıştırana girişimciye eşit mesafede durabilmektir.

İşçi olmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Özel sektörde de çalıştım. Daha sonra işveren de oldum.

Cezaevinden kaçan PKK’lılar

 

Cezaevinde bile olan hadiseleri görüyorsunuz. Kaçtılar, gerçi emniyet teşkilatımız bir tanesi hariç hepsini yakaladı. Bu mücadele yılmadan devam edecektir. Bunlara kol kanat germek bu iktidarda mümkün değildir. Türkiye’yi büyütecek soframızdaki ekmeği büyütecek reformu da kararlılıkla yaptık yapıyoruz.

Mevsimlik işçiye taraf değiliz

Bir konuyu daha söyleyeceğim. 11 ay, 10 ay mevsimlik işçi biz bunlara taraf değiliz. Biz hakka tarafız. Diyoruz ki bir işçi bir gün dahi çalışsa, o onun kıdem hesabına girmeli. Ki şimdi yeni hazırlık onun ödemesini getiriyor. Dolayısıyla bundan sonra mevsimlik yok. Kıdem sürekli çalışıyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir